Nieuws

De Zorgcirkel en Omring werken samen in GRZPLUS

Volgende stap versterking geriatrische revalidatie en -herstel in Noord-Holland

Onder de naam GRZPLUS is het samenwerkingsverband tussen De Zorgcirkel en Omring op 14 maart een nieuwe fase ingegaan. GRZPLUS is het samenwerkingsverband van De Zorgcirkel en Omring op het gebied van geriatrische revalidatie en herstel in Noord Holland. GRZPLUS richt zich op herstel in een topklinische revalidatielocatie en ook in eigen huis. Gezamenlijk werken zij aan een meetbaar hogere kwaliteit van zorg en behandeling, door o.a. kennisbundeling en aansluiting van wetenschap op de praktijk.

Vanuit GRZPLUS zoeken Omring en De Zorgcirkel de samenwerking met partners op het gebied van revalidatie en herstel en leggen zij verbindingen tussen scholing, onderzoek en praktijk, waaronder met de Hogeschool van Amsterdam. Gelijk met de nieuwe naam is ook de nieuwe website gelanceerd. Op www.grzplus.nl komt alle informatie en nieuws beschikbaar over GRZPLUS voor professionals, onderzoekers en studenten.

Sneller, beter en prettiger herstel van ouderen

Het doel van GRZPLUS is een nog sneller, beter en prettiger herstel van ouderen, na bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte of een heup- of knieoperatie. Door de kruisbestuiving komt kennis, ervaring en onderzoek op het gebied van ouderenzorg en revalidatie bij elkaar. Op basis van die gebundelde specialistische kennis worden alle stappen die een patiënt of cliënt doorloopt in het revalidatie- of hersteltraject beter ingericht. Een belangrijk aandachtspunt binnen GRZPLUS is het ontwikkelen van meer mogelijkheden voor revalidatie- of herstelzorg thuis. Door snellere en betere mogelijkheden voor revalidatie en herstel van ouderen thuis kunnen zij korter in het zieken- of verpleeghuis verblijven.

Start intensieve samenwerking met Hogeschool van Amsterdam

De eerste concrete actie van GRZPLUS is de start van een intensieve structurele samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Samen versterken ze de keten van praktijk, scholing en onderzoek binnen de ouderenzorg. Studenten maken op deze manier eerder kennis met zorgorganisaties, wat het imago van de ouderenzorg kan helpen veranderen.

De bundeling van krachten van studenten, docenten en lectoren in combinatie met de praktische kennis moet leiden tot concrete verbetering en innovatie van de zorg. Denk bijvoorbeeld aan een lerend netwerk door uitwisseling van kennis en medewerkers, het verrichten van onderzoek in de praktijk en het volgen van lessen op een zorglocatie of het gezamenlijk werken aan oplossingen voor problemen in de ouderenzorg.

De ambitie is om in 2018 twee ‘living labs’ in te richten. Dit zijn praktijkhuizen waar onderzoekers en studenten samen met zorgprofessionals van GRZPLUS innovatieve ideeën voor de geriatrische revalidatiezorg ontwikkelen en toetsen. Lector Oefentherapie Bart Visser is vanuit de HvA verbonden aan GRZPLUS en de living labs.

Over De Zorgcirkel en Omring

De Zorgcirkel en Omring zijn gespecialiseerd in ouderen. Samen bieden zij zorg aan 17.500 mensen vanuit 51 locaties in Noord-Holland en zorg aan huis. De organisaties bieden onder andere wijkverpleging, wonen met zorg, geriatrische revalidatie, thuisbegeleiding en dagbesteding.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker