Thuiszorg met oog voor u

Zorg thuis

Wat is er prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen? Ook als u extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het douchen of het verzorgen van een wond. Met thuiszorg is dit mogelijk. Omring heeft deskundige teams, die samen met u en uw naasten bespreken wat u nog zelf kunt en wilt doen. Onze wijkverpleging is 24 uur per dag bereikbaar in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel. Waar u ook woont en ongeacht uw vraag. Onze wijkverpleegkundige kan vrijblijvend bij u langskomen om de situatie te bespreken. Wilt u thuiszorg aanvragen? Dan is het goed om te weten dat een verwijsbrief niet nodig is.

Klik hier voor een vrijblijvend gesprek met de wijkverpleegkundige

Wat is thuiszorg?

Vraagt u zich af: wat is thuiszorg precies? Thuiszorg is zorg en hulp bij u thuis, van verpleging tot hulp bij het huishouden. Hulp bij douchen, opstaan uit bed, verzorging van een wond, stomazorg en het geven van injecties behoren tot de categorie verzorging en verpleging thuis. Het aanvragen van thuiszorg kan ook gaan om hulp bij het huishouden, zoals hulp bij het opruimen en schoonmaken, de was doen en koken. Ook is er thuiszorg in de vorm van begeleiding in het dagelijks leven, ofwel thuisbegeleiding. Dit soort thuiszorg kunt u regelen als u bijvoorbeeld wilt werken aan meer sociale contacten, hulp wilt bij het doen van uw administratie of uw huishouden op orde wilt krijgen en houden.

Welke soorten thuiszorg zijn er?

  • Ambulante thuiszorg. Hulp bij u thuis, zoals hulp bij het huishouden en verpleging, staat ook bekend als ambulante thuiszorg. Ambulant betekent letterlijk 'in staat om te lopen'. Als zorgvrager kunt u zelfstandig leven en heeft u alleen een specifieke vorm van thuiszorg nodig; 
  • Terminale thuiszorg. Als uw levensverwachting minder dan drie maanden is, kunt u terminale thuiszorg aanvragen. Deze vorm van thuiszorg is gericht op een zo goed mogelijke kwaliteit van leven in uw laatste levensfase en een goede stervensbegeleiding;
  • Palliatieve thuiszorg. Palliatieve thuiszorg richt zich op de kwaliteit van leven van een patiënt en diens naasten met een levensbedreigende aandoening. Het doel van palliatieve thuiszorg is om een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te realiseren, door bijvoorbeeld het verlichten of voorkomen van lijden.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

 

Thuiszorg aanvragen? Zo regelt u zorg thuis van Omring

Wilt u zorg thuis regelen of wilt u weten wanneer u thuiszorg kunt aanvragen? Vul dan het formulier in of neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl. Samen bespreken we uw situatie. Een wijkverpleegkundige komt bij u thuis om te bespreken welke vorm van thuiszorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag. Zodra de indicatie is afgegeven, ontvangt u de gewenste zorg thuis via de thuiszorgorganisatie van Omring.

 

Thuiszorgteam bij u in de buurt

Persoonlijke aandacht, een vriendelijk woord, een luisterend oor en natuurlijk passende thuiszorg en ondersteuning. Omring heeft professionele wijkteams voor thuiszorg, waar mensen werken die zich interesseren voor wie u bent. Die rekening houden met wat u zelf wilt en kunt doen. Met medewerkers die ook mantelzorgers ondersteunen.

Zoek een thuiszorgteam bij u in de buurt

Thuiszorg Iris Kaij

In welke plaatsen kunt u Omring Thuiszorg aanvragen?

Onze thuiszorgteams staan 24 uur per dag en zeven dagen per week voor u klaar met thuiszorg in Noord-Holland, in West-Friesland en op Texel. U kunt bijvoorbeeld thuiszorg in Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Hoogkarspel of Wognum aanvragen. Hetzelfde geldt voor thuiszorg in Den Helder, Den Burg, Julianadorp of een andere plaats in de Kop van Noord-Holland. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker