Weer fit na corona

CO-FIT+

In februari 2020 dook het coronavirus op in Nederland. Inmiddels hebben veel mensen corona gehad. Sommige mensen worden er heel ziek van, anderen minder. Een aantal mensen houdt klachten nadat ze corona hebben gehad. Zij staan er gelukkig niet alleen voor. Speciaal voor ouderen met langdurige klachten hebben Omring en De Zorgcirkel het behandelprogramma CO-FIT+ ontwikkeld. Met CO-FIT+ krijgt u precies de hulp die u nodig heeft.

Bent u geïnteresseerd en wilt u zich aanmelden voor ons behandelprogramma CO-FIT+?
Vraag uw huisarts om een digitale verwijzing. 

Heeft u een vraag over ons CO-FIT+ traject? Stel uw via onderstaande knop. Of bel ons via 088 - 206 89 10

Meer informatie over CO-FIT+

Voor wie?
CO-FIT+ is bedoeld voor álle ouderen die nog klachten hebben na een besmetting met het coronavirus. U kunt dus ook bij ons terecht als u niet in het ziekenhuis heeft gelegen. En óók als uw besmetting met het coronavirus al een tijd geleden was. Vraag uw huisarts om een verwijzing voor CO-FIT+ bij Omring of De Zorgcirkel.

Waarom kiezen voor CO-FIT+?
Omring en De Zorgcirkel zijn gespecialiseerd in revalidatie en herstel van oudere mensen. Sinds 2017 werken we samen onder de naam GRZPLUS. Samen bieden we topzorg aan ouderen die tijdelijk revalidatie nodig hebben. Want samen weten en kunnen we meer dan alleen. Aan het behandelprogramma CO-FIT+ werken artsen en behandelaren van Omring en De Zorgcirkel mee.

Het afgelopen jaar hebben we veel ervaring opgedaan met klachten na corona. We weten dus wat we doen! Ook zijn we gewend om ‘multidisciplinair’ samen te werken. Dat betekent dat al onze behandelaren van elkaar weten wat ze doen. En elkaars hulp inroepen als ze denken dat dat nodig is. Onze fysiotherapeut zal bijvoorbeeld onze diëtist erbij halen als u voedingsadviezen nodig heeft. Of onze logopedist als u slikproblemen heeft. Zo zorgen we samen dat u de best mogelijke zorg krijgt. Het behandelprogramma CO-FIT+ is bovendien gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Met welke klachten?
Mensen die corona hebben gehad blijven vaak moe. U kunt bijvoorbeeld minder lang lopen dan vroeger. Of u bent al moe als u zich heeft gewassen en aangekleed. Terwijl de dag dan nog moet beginnen. Mensen die corona hebben gehad, hebben ook vaak last van spierzwakte. U merkt dat u minder sterk bent dan vroeger. U kunt bijvoorbeeld minder lang blijven staan. Sommige mensen hebben slikproblemen na een coronabesmetting. Omdat ze in het ziekenhuis aan de beademing hebben gelegen. Misschien bent u afgevallen en lukt het niet om weer op gewicht te komen. U kunt na corona ook last hebben van angst en depressie.

Hoe kan CO-FIT+ u helpen?
De behandelaren van CO-FIT+ helpen u om uw energie beter over de dag te verdelen. Samen met u verbeteren ze uw conditie. Ze kunnen u ook adviseren over de juiste voeding. Want mensen met zwakke spieren hebben bijvoorbeeld veel eiwitten nodig. Ook kunnen ze u helpen om alle nare ervaringen een plekje te geven. Zodat u minder last heeft van angst en sombere gedachten.

Behandeling die past bij uw situatie
Onze specialist ouderengeneeskunde beoordeelt de verwijzing van uw huisarts en vraagt om aanvullende informatie als dat nodig is. Een specialist ouderengeneeskunde is een arts met veel kennis van oudere mensen. Daarna kijken we welke behandeling het beste past bij uw situatie. Er zijn drie mogelijkheden:

  1. U komt een paar keer per week naar een van onze locaties voor behandeling.
  2. U wordt 24 uur opgenomen. Wij brengen uw problemen volledig in kaart en maken samen met u een behandelplan. Na de 24 uur opname gaat u weer naar huis. U komt een paar keer per week naar een van onze locaties voor behandeling.
  3. U komt bij ons revalideren. Daarvoor wordt u enkele weken opgenomen op onze revalidatieafdeling. De opname duurt meestal niet langer dan zes weken.

Vergoeding van de behandeling
De behandeling wordt volledig vergoed. Vraag uw verzekeraar naar de voorwaarden.

 

Heeft u een vraag over CO-FIT?

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker