De meestgestelde vragen over het behandeltraject CO-FIT+

FAQ CO-FIT

Op deze webpagina leest u de meest gestelde vragen over het behandeltraject CO-FIT+ van Omring en De Zorgcirkel. 

Staat uw vraag hier niet tussen? Stel uw vraag hier of bel met onze klantenservice via 088 - 206 89 33. 

Als ik me bij jullie aanmeld, wat kan ik dan verwachten?
Een op maat gemaakte paramedische behandeling (behandeling door bijvoorbeeld een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist etc). Omring en De Zorgcirkel hebben een wetenschappelijk onderbouwd behandelprogramma gemaakt. U zult verschillende onderdelen van dit programma doorlopen, afhankelijk van wat u nodig heeft: De behandeling wordt specifiek op uw probleem afgestemd.

Hoe moet ik me aanmelden?
Neem contact op met uw huisarts en vraag om een digitale verwijzing voor ons CO-FIT+ traject. 

Worden de behandelingen vergoed?
Om voor vergoeding van de speciale Covidbehandeling in aanmerking te komen dient u een verwijzing bij uw huisarts te halen. Daarnaast dient u bij de intake toestemming te geven voor anonieme deelname aan wetenschappelijk onderzoek.

Hoeveel behandelingen worden er dan vergoed?
Het is per patiënt verschillend hoeveel zorg én welke zorg er nodig is. Er geldt wel een maximum aan het aantal behandelingen waarvoor u vergoeding krijgt: De behandelingen worden vergoed vanaf de 1e behandeling. Wel geldt het eigen risico.

Fysiotherapie of oefentherapie: maximaal 50 behandelingen in 6 maanden
Ergotherapie: maximaal 10 uur in 6 maanden
Logopedie: geen maximum
Diëtetiek: maximaal 7 uur in 6 maanden

De huisarts beoordeelt na 3 maanden of en hoe de zorg voortgezet moet worden. U moet zelf het aantal behandelingen en/of het aantal behandelde uren bijhouden. Dit kunt u opvragen bij uw behandelaar

Als ik me bij jullie aanmeld, kan ik dan ook thuis behandeld worden?
In principe komt u naar één van onze locaties voor uw behandeling. Alleen in uitzonderlijke situaties kan behandeling aan huis plaatsvinden (bijvoorbeeld als u nog te zwak bent om de reis te maken, of als er hele specifieke dingen thuis geoefend moeten worden). Het is mogelijk om thuis te oefenen met beeldbellen en sensoren +.

Is er een wachtlijst als ik me aanmeld?
Meestal niet. Soms kan het voorkomen dat er veel aanmeldingen zijn en zult u even (dagen tot enkele weken) moeten wachten tot er een plekje voor u beschikbaar is.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker