Wonen met zorg

Wonen voor mensen met dementie

Omring heeft diverse woonvormen voor mensen met dementie, zoals appartementen en kleinschalige woongroepen.

Zelfstandig wonen met zorg dichtbij

Wonen met dementie in een appartement is geschikt voor mensen met lichtere vormen van dementie. U beschikt hier over een eigen woon-/slaapkamer met badkamer en meestal een kitchenette. Met de kitchenette kunt u uw eigen maaltijden blijven maken. U kunt ook gebruik maken van het restaurant, waar dagelijks (warme) maaltijden worden geserveerd.

Bekijk alle locaties waar u kunt wonen met dementie

Kleinschalig wonen met dementie in een woongroep

Heeft u een zwaardere vorm van dementie of een specifieke vorm, zoals Alzheimer of Korsakov? Dan kan kleinschalig wonen met dementie in een woongroep voor u geschikt zijn. U slaapt in een eigen kamer en verblijft overdag met zes à zeven bewoners in de gezellige, gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Een vast, klein team van medewerkers is onderdeel van het huishouden van de woongroep. Het team kijkt naar uw leefstijl en gewoonten. De dagen hebben een vaste structuur, maar er is ook veel ruimte voor uw eigen wensen. Als u wilt, kunt u bijvoorbeeld helpen met koken. 

Bij welke symptomen kunnen mensen met dementie niet meer (zelfstandig) thuis wonen?

  • Bij het risico op verwondingen en ongelukken; 
  • Als iemand met dementie niet langer in staat is om zichzelf te verzorgen, en problemen heeft bij bijvoorbeeld het huishouden, eten, douchen en aankleden; 
  • Als een persoon met dementie tekenen van depressie, angst of agressie vertoont, kan het voor de naasten te zwaar worden om voor hun dierbare te zorgen;
  • Als de zorg voor een naaste met dementie voor de mantelzorgers te zwaar wordt en hun welzijn eronder lijdt, kan (kleinschalig) wonen met dementie op een woonzorglocatie van Omring een goede oplossing bieden.
De Schakel, voorkant

Waarom (kleinschalig) wonen voor mensen met dementie?

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken Dit kan leiden tot onder andere geheugenklachten en problemen met dagelijkse handelingen. De Ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Daarnaast komen frontotemporale dementie (FTD), Lewy Body Dementie en vasculaire dementie veel voor. Mensen met dementie hebben vaak behoefte aan extra zorg en ondersteuning om te kunnen functioneren en zich veilig te voelen in hun omgeving. 

De speciale woonvormen voor mensen met dementie bieden hen een veilige, comfortabele en liefdevolle leefomgeving. Dit is precies waar wonen met dementie in een appartement en kleinschalig wonen met dementie in een woongroep op inzetten.

 

Zo regelt u (kleinschalig) wonen voor mensen met dementie bij Omring

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om de verschillende woon- en zorgmogelijkheden te bespreken of om een rondleiding aan te vragen.

2.

In overleg met u en uw naasten bepalen we vervolgens welke zorgaanvraag of -indicatie er nodig is. We kunnen u ook ondersteunen bij het invullen en verzenden van de (indicatie-)aanvragen.

3.

Zodra uw aanvraag of indicatie rond is, kunt u verhuizen naar de betreffende woonlocatie. Het kan zijn dat er een wachtlijst is. In dat geval bespreken we met u hoe we - tot er plek is - de zorg thuis zo goed mogelijk kunnen organiseren.

Wat kost (kleinschalig) wonen met dementie op een woonzorglocatie van Omring?

Als u in een appartement of een kleinschalige woongroep voor mensen met dementie woont, betaalt u alleen een eigen bijdrage, gekoppeld aan uw zorgprofiel en afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Voor sommige diensten en activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

Houd mij op de hoogte

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker