Heeft u een medische ingreep gehad zoals een heup- of knieoperatie? Of lijdt u aan (tijdelijk) functieverlies na een ernstige ziekte? Een team van specialisten, waaronder een specialist oudergeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog, staat voor u klaar met behandeling en advies zodat u weer zo zelfstandig mogelijk thuis kunt wonen, eventueel met thuiszorg of aanpassingen aan uw woning

Voor (geriatrische) revalidatie kunt u terecht bij onze revalidatielocaties. Na uw verblijf op de revalidatieafdeling kan de behandeling indien nodig thuis worden voortgezet middels behandeling op een Omringlocatie of behandeling aan huis. Moet u alleen even aansterken na ziekte of een operatie? Dan kunt u herstellen in een van onze woonlocaties of op onze herstelafdeling bij het Westfriesgasthuis. 

Zo werkt revalideren bij Omring

•    Er wordt een GRZ indicatie (Geriatrische Revalidatiezorg) afgegeven door de medisch specialist in het ziekenhuis in overleg met Omring. 

•    U wordt tijdelijk opgenomen in een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

•    Na uw revalidatie gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling op een van onze locaties of aan huis. 

Wat kost het?

Uw verblijf in een van onze revalidatielocaties wordt vergoed door uw zorgverzekeraar indien u een revalidatie-indicatie heeft gekregen van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ). Voor herstelzorg heeft u een indicatie Eerstelijns verblijf (ELV) nodig om in aanmerking te komen voor vergoeding door uw zorgverzekeraar. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt wel een eigen risico.

GRZPLUS

Omring is onderdeel van GRZPLUS, een samenwerking voor toprevalidatie tussen Omring en Zorgcirkel. 

GRZPLUS