Zo lang mogelijk

Fit en vitaal

Het is belangrijk om zo lang mogelijk fit en vitaal te blijven, vooral ook naar mate je ouder wordt. Omringpas biedt verschillende diensten en services aan om hiervoor te zorgen. Met Omringpas ontvang je korting op diverse sportlocaties en we organiseren rollatorchecks en workshops valpreventie.

Bestel de Omringpas

Gezondheid

Bodycare: 5% korting

Heb je onlangs een borstoperatie ondergaan of heb je last van ongelijke borsten? Een borstprothese kan de oplossing zijn. Esther Teensma van Bodycare helpt je graag met het vinden van de juiste oplossing voor je. Je kiest en past de prothese op je gemak in alle privacy.

Een borstprothese is er voor vrouwen na een borstoperatie of, om wat voor reden dan ook, een maatverschil in de borsten. Ook zijn er bh’s voor vrouwen met een kleine of juiste grote bh-maat en voor mensen met schouder-, nek- en rugklachten. Ook bij maatverschil van de beide borsten kun je voor een aanvulling terecht bij Bodycare. Dit wordt altijd vergoed door de ziektekostenverzekering. Bodycare dient het rechtstreeks in, zodat je niet vooraf hoeft te betalen.

Behalve verschillende soorten borstprotheses is er ook een ruime collectie bh’s en badpakken, waarin de prothese gedragen kan worden. Ook zijn er deelprotheses die na een borstsparende operatie een passende oplossing bieden. Vraag bij je zorgverzekeraar naar de vergoedingen.

Spreekuur in Schagen, Zuiderweg alleen op afspraak: De hele dag, op de derde donderdag van de maand.

Spreekuur in Hoorn, Inloophuis Pisa alleen op afspraak: In de middag, op de eerste maandag van de maand.

Op vertoon van je Omringpas krijg je 5% korting bij een besteding vanaf €99,-. Kijk op de website voor meer informatie en een afspraak.

Fitheidstest: € 16,- korting

De Omring Fitheidstest maakt je bewust van het belang van bewegen en geeft inzicht in het functioneren van je eigen lichaam. Wie ouder wordt, verliest spiermassa en spierkracht. Vanaf het 70e levensjaar neemt dit zelfs tot drie procent per jaar af. Hierdoor kun je minder mobiel worden of vaker vallen. Ben je benieuwd hoe je er lichamelijk voor staat? Doe dan de Omring Fitheidstest.  Deze test geeft je inzicht in het functioneren van je eigen lichaam. Je ontvangt persoonlijk advies en begeleiding van een Omring fysiotherapeut om fit en vitaal te blijven.

Met je Omringpas betaal je € 59,- i.p.v. € 75,-.

Bekijk de actuele data en meld je nu direct aan!

Yoga met Susan: 10% korting

Yoga bestaat al meer dan 5000 jaar. Het helpt jezelf om beter te concentreren op zelfbewustzijn, bewustzijn in het algemeen, op fitheid, kracht en veerkracht. Het hervinden van evenwicht en het verminderen van stress en lichamelijke klachten worden door Yoga gestimuleerd. Je zult merken dat je jezelf na verloop van de yogalessen fitter, zelfbewuster en krachtiger voelt.

Goed ontspannen, hoe doe je dat?

Heb je een druk sociaal leven of gezinsleven? Pieker je veel, denk je veel na? Adem je soms hoog vanuit de borst? Vind je het lastig om voor jezelf de rust te pakken en even op de pauzeknop te drukken? Dan is de cursus Leren Ontspannen wat voor jouw! Bekijk de website voor actuele data en meld je aan!

Yogapraktijk Matsyendra: 10% korting

Yoga bestaat al meer dan 5000 jaar. Het helpt je om jezelf beter te concentreren op zelfbewustzijn, bewustzijn in het algemeen, op fitheid, kracht en veerkracht. Het hervinden van evenwicht en het verminderen van stress en lichamelijke klachten worden door Yoga gestimuleerd. Je zult merken dat je je na verloop van de yogalessen fitter, zelfbewuster en krachtiger voelt.

Met je Omringpas ontvang je 10% korting op het aanbod van Yogapraktijk Matsyendra op Texel. Meer informatie en actuele data vind je via de website.

Team Sportservice: 10% korting / de eerste maand gratis

Team sportservice en Omring versterken elkaar. Met een gezamenlijke doelstelling dat een gezonde leefstijl en beweging voor iedereen mogelijk dient te zijn. Je ontvangt 10% korting of de eerste maand gratis bij verschillende activiteiten op verschillende locaties.

Locaties en activiteiten:

 • Den Helder – Bewegen in de wijk
 • Schagen – Fit gezellig
 • Nieuwe niedorp
 • Hoogkarspel, Venhuizen, Andijk, Onderdijk – Fitness voor Senioren

Bekijk hier alle actuele activiteiten.

Zwembad de Wiel: 5% korting

Kom in beweging bij zwembad De Wiel in Schagen. Zwemmen is leuk en gezond. Het is ontspannend en heeft vele gezondheidsvoordelen: het werkt bloeddrukverlagend, versterkt de spieren, vermindert het risico op hart- en vaatziekten en is goed voor de longcapaciteit.

Een zwembad is meer dan een plek waar je gaat zwemmen en in beweging komt. Het is een plek waar dorpsgenoten en generaties elkaar ontmoeten en waar allerlei herinneringen naar boven komen. De volgende activiteiten zijn er bij zwembad De Wiel:

 • Aquasport (bootcamp, joggen, arobics, floaten)
 • Baby en peuterzwemmen + survival
 • Vrij zwemmen (banen en recreatief)
 • Zwemles (snorkelen, survival, zwemvaardigheid, zwemles ABC, zeemeermin/haaizwemmen)

Kijk voor meer informatie en de actuele prijzen op de website. Met je Omringpas ontvang je 5% korting op je entreekaartje.

Recreatiebad Enkhuizerzand: 10% korting

Recreatiebad Enkhuizerzand in Enkhuizen is een prachtig binnenzwembad gelegen aan het IJsselmeer. Het bad biedt verschillende mogelijkheden voor recreatief zwemmen en zwemmen in lesverband. Het Enkhuizerzand maakt onderscheid tussen Medisch Zwemmen en Club Aqua Sportief.

Medisch Zwemmen is bedoeld voor alle mensen die problemen hebben met hun gezondheid. Te denken valt aan motorische, respiratoire, neurologische of reumatische problemen. Ook voor mensen met diabetes of overgewicht zijn deze lessen prima geschikt. Tevens is er de mogelijkheid om trainingen te volgens die zijn aangepast op (ex-) hartpatiënten.

Club Aqua Sportief is de verzamelnaam van een aantal sportieve groepslessen, zoals Aqua fitness en Aquajogging. Het bijzondere van bewegen in het water is dat de weerstand toeneemt naarmate de beweging sneller wordt uitgevoerd. Ondanks die grotere belasting kunnen gewrichten, spieren en pezen niet overbelast worden. De kans op blessures is dus minimaal. Regelmatig oefenen leidt al snel tot een aanzienlijke verbetering van de conditie.

Kijk hier voor meer informatie over de actuele prijzen en openingstijden. Omringpashouders ontvangen 10% korting op Medisch Zwemmen. En 10% korting op Club Aqua Sportief.

Fitnesscentrum Medemblik: € 9,- korting

Sport is goed voor de gezondheid, Dat weten we allemaal. Tegelijkertijd draagt sporten bij aan een fitte en vitale samenleving. Uit tal van onderzoeken blijkt dat bewegen en gezond eten de beste manier is om ons lichaam en immuunsysteem te verbeteren. Bewegen zorgt niet alleen voor lichamelijke fitheid maar ook voor mentale fitheid. Zo gaat het stress en depressies tegen, Vertraagd het de ontwikkeling van dementie en verminderd het aantal psychische klachten. Tegelijkertijd leidt sporten tot een betere nachtrust meer zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Sporters zijn het hier ongetwijfeld mee eens!

Fitnesscentrum Medemblik staat altijd voor je klaar. Wij staan te springen om je alle positieve effecten van bewegen te laten ervaren. Kom je ook bij ons langs? Of je nu wilt afvallen, conditie opbouwen of wilt werken aan extra spiermassa. Je kunt bij ons met elk doel terecht. Alleen, of onder begeleiding van een instructeur.

Heb je nog geen ervaring met fitness? Laat dan een trainingsschema maken door een van onze instructeurs en ga samen aan de slag! Heb je al ervaring met fitness? Leef je dan zelf uit in onze gym.

Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementen, sporten en tijden op de website. Met je Omringpas ontvang je € 9,- korting.

Cursus Tai Chi: € 4,50 / € 7,- korting

Wil je werken aan je lichamelijke gezondheid en geestelijk welzijn? Dan is de cursus Tai Chi iets voor jou. Tai Chi is Chinese vechtkunst, weergegeven in een dans. Het helpt onder meer gespannen spieren en gewrichten los te maken. De bewegingen worden langzaam uitgevoerd, zonder uiterlijke kracht. Tai Chi is geschikt voor jong en oud.

Tai Chi Quan vorm 43 voor beginners. De bewegingen worden uitgevoerd op de rustige Yang Stijl manier. De vorm bestaat uit 43 bewegingen die weer onderverdeeld zijn in paragrafen. De lessen worden gegeven op maandag avond om 19.15 uur door Jan Plomp.

De vorm Tai Chi De wilde Ganzen Qi Gong dient er vooral voor om de energiebanen schoon te maken en de bloedsomloop en energiebanen te stimuleren.

Hoorn: Met je Omringpas betaal je € 86,50 i.p.v. € 90,- voor 13 lessen van één uur en 15 minuten. Bekijk de website voor meer informatie.

Tai Chi Hoorn
Gildenweg 2
1695 GD Oosterblokker

Den Helder: Met je Omringpas ontvang je € 7,- korting op een cursus. Voor meer informatie en achtergronden over deze cursus kun je contact opnemen met De Mijlpaal via jan.plomp@planet.nl.

De Mijlpaal
Klaas Duitstraat 8
1782 VR Den Helder 

The Gym Enkhuizen: 20% korting

Bij The Gym Enkhuizen kun je naast fitness trainingen ook (groeps)lessen als Fitboks, Zumba en Steps volgen. Er lopen ervaren trainers rond die je zowel op sport- als voedingsgebied kunnen helpen. Ontdek alles over onze sportschool en sport met korting!

 • Onze trainers hebben een uitgebreide ervaring, opgedaan in zowel de praktijk als theorie.
 • Groepslessen als Fitboks zijn mogelijk, maar ook diverse vechtsporten zoals boksen, kickboksen en MMA.
 • Met de juiste motivatie, trainings- en voedingsschema’s is het mogelijk om snel resultaten te bereiken.
 • Het is mogelijk dat onze trainers een uitgebreid en persoonlijk trainings- en voedingsschema voor jou samenstellen.
 • Fitnessapparatuur die je helpen bij jouw cardio- en/of krachttraining.

Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementen, sporten en tijden op de website. Met je Omringpas ontvang je 20% korting op abonnementsprijzen.

Fit by Breg: 10% korting

Fit by Breg is de sportschool voor iedereen. De sportschool helpt je op een leuke, speelse wijze te werken aan een fit en gezond lichaam. Je kunt naast het volgen van een personal training ook deelnemen aan groepslessen, fitnessen en kickboksen. Ook heeft Fit by Breg een speciale groepsles voor senioren.

 • Werken aan je algehele fitheid? Functionele oefeningen met barbells, dumbbells, kettlebells etc. Kracht, explosiviteit en conditie. Dagelijks nieuwe workouts!
 • Moeite jezelf te motiveren om naar de sportschool te gaan? Dan kan een personal trainer je net dat zetje geven om het wel te doen en het vol te houden.
 • Conditietraining gecombineerd met techniek training en sparren. Niet ”tegen” iemand, maar ”met” iemand.
 • Verbeteren van je lichaamshouding, voorkomen en verhelpen van blessures.
 • Gezellig een uur functioneel trainen! Onder begeleiding van een deskundige trainer(s) werken aan een fit en gezond lichaam en geest.

Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementen, prijzen en tijden op de website. Met je Omringpas ontvang je 10% korting op alle abonnementen.

C.S.A.V Turnlust Vitaal en Fit: voordeel

Onze vereniging, de Christelijke Sport- en Activiteiten Vereniging Turnlust, is een zogenaamde omnivereniging, gevestigd in de gemeente Den Helder. De leukste sport- en acitiviteitenvereniging voor iedereen in Den Helder en omstreken. Jong en oud vindt bij ons een plek om op een ontspannen en gezellige manier een sport te beoefenen. Zo is er voor de allerkleinsten het ouder-kind gym en kunnen senioren meedoen met o.a. badminton, koersballen, sjoelen, biljarten of fit & vitaal.

De Draaikolk is het verenigingsgebouw van Turnlust waar bijna alle sporten, lessen, trainingen en wedstrijden van de vereniging plaatsvinden. Een aantal gymnastieklessen, voor de jeugd, worden gegeven in gymnastiekzaal Vogelzand. Er is voor jong en oud wat te beleven bij Turnlust!

Kijk voor meer informatie over de verschillende abonnementen, sporten en tijden op de website. Voor de 1e tien lessen betaal je € 25,-.

Fysio Fitness Lindendael: € 5,- korting

Blijven bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Met FysioFitness werk je op een prettige manier aan je conditie en spieren zonder je grenzen te overschrijden. Je beoefent FysioFitness in een goed uitgeruste fitnessruimte. Er is een gemoedelijke sfeer en geen harde muziek.

Nieuwe deelnemers dienen zich aan te melden voor een Intake-FysioFitness. Tijdens deze intake ontvang je een trainingsadvies en zal er een uitgebreid persoonlijk trainingsplan worden opgesteld. De Intake- FysioFitness is op afspraak. En bestaat uit een persoonlijke vragenlijst, spierkrachtmeting in handen en benen en aansluitend het persoonlijk advies en trainingsplan.

Het FysioFitness abonnement Basis bestaat uit :

 • Persoonlijk trainingsschema
 • Uitgebreide instructie over fitnessapparatuur
 • Prettige, warme sfeer en een gratis kopje koffie of thee
 • Goed uitgeruste fitnessruimte
 • 1x per week onder begeleiding fitnessen, per sessie maximaal één uur
 • Vaste tijden per locatie

Het FysioFitness abonnement Extra bestaat uit :

 • Alle bovenstaande, i.p.v. 1x per week 2x per week onder begeleiding fitnessen, per sessie maximaal één uur

Met je Omringpas ontvangt je € 5,- korting, meld je nu direct aan!

Verkeersschool Stammers: 10% korting

Wil je je rijvaardigheid vergroten omdat je veilig de weg op wilt? Dan ben je bij Verkeersschool Stammers aan het juiste adres!

Zijn onderstaande situaties herkenbaar?

 • Al jaren een rijbewijs maar niet zeker in het verkeer?
 • Een keer in de berm geraakt en nu angstig op de landelijke weggetjes?
 • Of durft de snelweg niet op?
 • Je rijdt alleen nog met iemand naast je?
 • Je hebt een ongeluk gehad en rijdt niet meer ontspannen of durft zelfs helemaal de weg niet meer op?
 • Inparkeren of een parkeergarage in? Geen denken aan!

Dan is het tijd voor een opfriscursus, daarna ga je weer met plezier de weg op! Met je Omringpas ontvang je 10% korting op het uurtarief van de cursus. Meer informatie via: 

Verkeersschool Stammers
John Stammers
Ruimtevaartstraat 50
1746 AK Dirkshorn
06 - 509 14 718

Rollatorcheck: gratis

Tijdens de rollatorcheck wordt je rollator nagekeken door een technische medewerker met kennis van rollators. Tijdens de check wordt er ook gekeken of de afstelling van je rollator nog goed is.

Met je Omringpas is de rollatorcheck gratis! Bekijk de actuele data en meld je direct aan.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker