Zelfstandig wonen met de beste zorg dichtbij

Wonen in Schuttehoek

Wilt u zelfstandig blijven wonen, maar toch kunnen rekenen op de beste zorg dichtbij? In Den Burg, het gezellige en grootste dorp van Waddeneiland Texel, ligt appartementencomplex Schuttehoek. 27 ruime appartementen bieden een prachtig uitzicht over de weilanden.

Adres: Schuttehoek, Verzetstraat 31, 1791 DS Den Burg

Op dit moment zijn er geen appartementen beschikbaar. Heeft u interesse? Dan kunt u contact met ons opnemen en plaatsen we u op de wachtlijst.

Ik heb interesse 

Voor wie?

De appartementen in Schuttehoek zijn bestemd voor mensen die zelfstandig en met een beschermd gevoel willen wonen, maar professionele zorg in de buurt willen hebben. Heeft u een begeleidings-, lichamelijke of somatische zorgvraag? Woont u op Texel, bent u 55 jaar of ouder en staat u ingeschreven bij Stichting Woontij? Dan kunt u bij ons terecht. Ook echtparen kunnen bij ons komen wonen, zolang één van u een zorgindicatie heeft. Dit kan een  Wlz, Wmo en/of Zvw-indicatie zijn. Voor meer informatie over uw zorgindicatie kunt u contact opnemen met onze zorgconsulent. Zij gaat graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Neem contact met de zorgconsulent op

 

Schuttehoek

Zo woont u er

Bij het ontwerp van de gebouwen is er veel aandacht besteed aan wooncomfort en duurzaamheid. De woningen zijn energiezuinig en zonder gasaansluiting. De omgeving is groen, in een parkachtige en weidse setting. Bovendien biedt het gebouw een gezamenlijke, gezellige tuinkamer op de begane grond, waar bewoners zelf activiteiten kunnen organiseren. 

Bekijk hier een plattegrond van voorbeeld appartement

De onderstaande sfeerimpressie schetst een beeld van een tweekamerappartement. Let op: de appartementen worden kaal opgeleverd. 

 

Schuttehoek

Sfeerimpressie

Voordeur
Voordeur
Hal
Hal
Toilet
Toilet
Keuken
Keuken
Woonkamer
Woonkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Slaapkamer
Badkamer
Badkamer
Balkon
Balkon
Tuin
Tuin

Thuiszorg en tóch zelfstandig wonen

Heeft u verzorging of verpleging nodig, terwijl u ook graag zelfstandig wil blijven wonen? In Schuttehoek bieden we professionele zorg in uw eigen thuis via onze thuiszorg. Naast thuiszorg kunt u (tegen betaling) gebruikmaken van alle andere diensten die Omring te bieden heeft, zoals personenalarmering en het restaurant in Gollards. 

Faciliteiten

Aangeboden op locatie

Op de locatie vindt u een algemene ruimte (de tuinkamer) waar bewoners buurtactiviteiten kunnen organiseren. Ook zouden bewoners die dat willen hier gezamenlijk kunnen eten. Er bevindt zich een lift en een berging voor eventueel uw scootmobiel. Er kan geparkeerd worden bij de locatie.

Zelf verzorgen

U dient zelf een televisie, telefoon- en internetaansluiting en aanvullende abonnementen te verzorgen en af te sluiten. De inrichting van het appartement is naar uw eigen smaak en keuze, en dient u ook zelf in te richten. 

Tegen betaling

U kunt tegen betaling gebruikmaken van de volgende diensten:

  • personenalarmering
  • maaltijdvoorziening (o.a. via Gollards)
  • activiteiten op locatie Gollards
  • aanvullende diensten Omringpas

Wat kost het?

De kosten voor het wonen op Schuttehoek zijn afhankelijk van inkomen, vermogen en huishoudsamenstelling. Er wordt passend toegewezen op basis van inkomen en vermogen. In 2023 is de huurprijs vastgesteld op € 647,19 of € 808,06 excl. servicekosten. 

Daarnaast geldt er voor de Wlz een eigen bijdrage die wordt berekend op basis van het inkomen, vermogen en de huishoudsamenstelling. De zorgconsulent kan bij de berekening ondersteunen. U vindt alle informatie rondom kosten op onze pagina Kosten en vergoedingen.

Interesse in wonen in Schuttehoek?

Klik dan op onderstaande knop.

Ik ontvang graag meer informatie

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker