Privacyverklaring

Stichting Omring doet er alles aan om uw privacy te waarborgen. In deze privacyverklaring staat hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze zorgcliënten, Omringpashouders en bezoekers van onze website. In de Cookieverklaring onderaan deze pagina ziet u specifieke informatie over de werking van onze website.

Stichting Omring is een zorgorganisatie die zorg en ondersteuning biedt in Noord-Holland Noord. Van verzorging tot gespecialiseerde verpleging. Van behandeling tot revalidatie. Zowel thuis als in een van onze 25 woonzorglocaties.

Contactgegevens

Stichting Omring
Nieuwe Steen 36
1625 HV Hoorn
088 - 206 89 10 
service@omring.nl
KvK-nummer 41236583

Persoonsgegevens die wij verwerken

Omring verwerkt persoonsgegevens van u omdat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze gegevens aan ons verstrekt. Zo verwerken wij o.a. uw naam-, adres-  en woonplaatsgegevens, uw e-mailadres en telefoonnummer. Deze gegevens hebben wij nodig om bijvoorbeeld contact met u op te kunnen nemen. Wij verwerken uw gegevens alleen in relatie tot het doel waarvoor we de gegevens hebben gevraagd/ontvangen.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Naast gewone persoonsgegevens verwerkt Omring ook bijzondere persoonsgegevens van u. Bij bijzondere persoonsgegevens moet u denken aan bijvoorbeeld medische gegevens/gegevens over uw gezondheid. Deze gegevens hebben we nodig om u de juiste zorg t.a.v. uw hulpvraag aan te kunnen bieden.

Waarvoor gebruiken we uw gegevens? 

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor onder andere de volgende doelen:

- Het afhandelen van uw betalingen.
- Om u te kunnen bellen als dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren.
- Om u te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten.
- Om diensten en producten bij u af te leveren.
- Wij verwerken ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn en om invulling te kunnen geven aan onze taken.

Hoe lang bewaren we uw gegevens?

Wij bewaren uw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. Wij hanteren de bewaartermijn(en), zoals deze ons door wet- en regelgeving worden opgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de Archiefwet.

Delen van uw gegevens

Wij delen uw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van een overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven, die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Omring blijft te allen tijde verantwoordelijk voor verwerkingen van persoonsgegevens die in opdracht van Omring plaatsvinden. Daarnaast verstrekken wij uw persoonsgegevens alleen aan derden met uw nadrukkelijke, vooraf verleende, toestemming. U kunt de toestemming voor een bepaalde verwerking van uw persoonsgegevens altijd intrekken. Vanaf het moment van intrekking zullen we uw gegevens dan niet meer delen met de bewuste derde.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar fg@omring.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door u is gedaan, vragen wij u een kopie van uw identiteitsbewijs bij het verzoek mee te sturen. Hierbij vragen we u om in deze kopie uw pasfoto en Burgerservicenummer (BSN) zwart te maken. Dit, ter bescherming van uw privacy. Wij reageren zo snel mogelijk, maar uiterlijk na vier weken, op uw verzoek.

Wie mag uw zorgdossier inzien?

Om uw privacy te beschermen mogen alleen uzelf, uw behandelaars en andere hulpverleners, die bij uw behandeling betrokken zijn, uw dossier inzien. Ook een curator of mentor, een vertegenwoordiger of belangenbehartiger, die hiervoor schriftelijk gemachtigd is, mag uw zorgdossier inzien. Het moet dan voor de hulpverlener wel duidelijk zijn dat deze in het belang van de patiënt handelt. Uw partner of andere familieleden mogen uw zorgdossier niet inzien, behalve als u daar toestemming voor geeft. U doet dit door hen schriftelijk te machtigen.

Omring verstrekt uw gegevens in principe niet aan derden. Zij zal deze uitsluitend verstrekken als dit een wettelijke verplichting is of nodig is voor de uitvoering van onze diensten of, bijvoorbeeld bij een noodsituatie, aan externe hulpverleners. Met organisaties, die in opdracht van ons uw gegevens verwerken, sluiten wij een verwerkersovereenkomst. Dit doen wij o.a. om  er voor te zorgen dat die organisatie op eenzelfde veilige en vertrouwde wijze omgaat met uw gegevens.

Cameratoezicht

Binnen Omring wordt onder bepaalde omstandigheden gebruik gemaakt van cameratoezicht, zoals vastgelegd in het ‘Cameratoezicht reglement’. Cameratoezicht wordt onder andere gebruikt voor het vergroten van de veiligheid.

Veiligheid en opslag persoonsgegevens

Vanwege de aard en inhoud van onze dienstverlening staat uw privacy voorop en hebben we passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alleen daartoe geautoriseerde medewerkers uw persoonsgegevens verwerken.

Omring maakt gebruik van up-to-date technische (beveiliging) systematieken en software om verlies of onrechtmatige toegang (bijvoorbeeld hacking, phishing of diefstal) zoveel mogelijk in te perken. Uw persoonsgegevens worden alleen op servers opgeslagen die zich in Nederland bevinden. Er vindt uitdrukkelijk geen data-overdracht plaats buiten Europa.

Mocht er onverhoopt, ondanks alle getroffen technische maatregelen, sprake zijn van een datalek waarbij uw persoonsgegevens betrokken zijn, zullen wij u en de Autoriteit Persoonsgegevens zo spoedig mogelijk informeren. Daarbij nemen wij de voorwaarden, die gelden bij een dergelijke melding, onder opgave van de dan bekende, relevante informatie in acht. Tevens zullen wij al die maatregelen nemen om verdere schade of gevolgen, voor zover binnen onze invloed, te voorkomen dan wel te beperken.

Wat doet u als uw privacy is geschonden?

Wij nemen de bescherming van uw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Vindt u dat wij niet zorgvuldig omgaan met uw persoonsgegevens? Neem dan contact op met ons via fg@omring.nl. Vaak is het dan snel opgelost.

Bent u niet tevreden over de afhandeling? Dan kunt u een klacht indienen of bezwaar aantekenen. U schrijft dan een brief aan de Raad van Bestuur, ter attentie van de Functionaris Gegevensbescherming. U geeft aan waar u het niet mee eens bent. U ontvangt zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen zes weken een brief.

Is volgens u de wet niet zorgvuldig nageleefd en komt u er met Omring niet uit? Neemt u dan contact op met de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit is een onafhankelijke organisatie, die beoordeelt en toeziet op een zorgvuldige omgang met uw persoonsgegevens. Meer informatie leest u op https://autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Vragen?

Voor een volledig beeld van uw rechten en onze plichten voor gegevensverwerking verwijzen we u naar de tekst van de Wet bescherming persoonsgegevens, de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de cookiebepaling in de Telecom wet en e-Privacy wetgeving.

Heeft u na het lezen van deze privacyverklaring nog vragen over de veilige verwerking van uw persoonsgegevens? Neem dan contact met ons op via fg@omring.nl.

Wijziging privacyverklaring

Deze privacyverklaring kan door Omring te allen tijde worden gewijzigd, zonder voorafgaande waarschuwing. Wijzigingen treden in werking vanaf het moment dat ze op de website zijn gepubliceerd. Wij raden u aan deze privacyverklaring met regelmaat te raadplegen, zodat u van de wijzigingen op de hoogte bent.

Wij hebben onze privacyverklaring op 28 mei 2018  voor het laatst gewijzigd.

Cookieverklaring

Om de voorkeuren van uw websitebezoek te onthouden en om de website zo goed mogelijk te laten functioneren maken wij gebruik van cookies (dit zijn kleine tekstbestanden, die op uw computer of mobiele apparaat worden opgeslagen). Bezoekers worden niet geïdentificeerd m.b.v. cookies.

Onderstaand een overzicht van de cookies die worden gebruikt op de website van Omring.

Functionele cookies

Omring.nl plaatst een aantal functionele cookies. Deze worden gebruikt zodat uw gebruik van de website eenvoudiger wordt. Deze cookies worden maximaal 1 jaar bewaard.

Door wie geplaatst?

Omring 

Met wie gedeeld?

We delen uw informatie niet met derden

Meer weten?

https://www.omring.nl/privacy-cookieverklaring

Niet-functionele cookies

Google

Door plaatsing van deze cookies krijgen wij als organisatie informatie over het gebruik van website en waar de websitebezoekers vandaan komen. Deze kennis wordt gebruikt om de website te verbeteren. Bij het delen van uw gegevens wordt een deel van uw IP-adres door ons achtergehouden voor uw privacy. Dit betekent dat uw gegevens niet naar u herleid kunnen worden en ook niet gebruikt worden door derden. De functie 'Gegevens delen met Google Analytics' is dan ook uitgezet. Google maakt geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies. Daarnaast heeft Omring een zogenaamde 'Bewerkersovereenkomst' gesloten met Google Analytics. Deze cookies worden maximaal 2 jaar bewaard.

Door wie geplaatst?

Omring t.b.v. Google Analytics

Met wie gedeeld?

We delen uw informatie niet met derden

Meer weten?

http://www.google.com/policies/privacy/

Userlike

Door plaatsing van deze cookies kunt u chatten met één van onze medewerkers van de klantenservice. Deze cookies worden maximaal tot het einde van uw bezoek bewaard.

Door wie geplaatst?

Userlike.com

Met wie gedeeld?

We delen uw informatie niet met derden

Meer weten?

https://www.userlike.com/nl/terms#privacy-policy

YouTube

Door plaatsing van deze cookies kunt u video’s bekijken die op de website worden getoond. Deze cookies worden maximaal 2 jaar bewaard.

Door wie geplaatst?

Youtube.com

Met wie gedeeld?

We delen uw informatie niet met derden

Meer weten?

http://www.google.com/policies/privacy/

Social media-buttons

Als u een pagina of vacature van Omring.nl deelt via Facebook, Twitter of LinkedIn, dan wordt er een cookie geplaatst. Omdat de cookies door het betreffende social media kanaal wordt geplaatst, hebben wij geen controle op de inhoud van de cookies. Hoe lang ze bewaard blijven hangt af van de keuzes van de sociale netwerken. Omring heeft hier geen invloed op.

Door wie geplaatst?

Facebook.com, Twitter.com, LinkedIn.com

Meer weten?

http://www.facebook.com/help/cookies

http://twitter.com/privacy

https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy