Gezondheidsplein Omring open vanaf 4 juli: anders kijken naar gezond ouder worden

Een foto van Omringlocatie het Baken. In deze locatie is Het Gezondheidsplein te vinden, maar ook één van de Omringwinkels.

Donderdag 4 juli wordt een feestelijke dag bij Omring! Van 11.00-15.00 uur kan iedereen langskomen om kennis te maken met alles wat ons Gezondheidsplein aan de Nieuwe Steen 36 in Hoorn te bieden heeft. 

Bij Omring kijken we anders naar gezond ouder worden

Gezondheidschecks te kust en te keur. Tijdens de namiddag en avond vindt een masterclass voor zorgprofessionals plaats. Grote gemene deler: bij Omring kijken we anders naar gezond ouder worden.

Gezond, vitaal en beter ouder worden, dat willen we allemaal. We willen langer veilig en zelfstandig thuis blijven wonen. Alle reden dus om regelmatig je gezondheid te checken. Op het Gezondheidsplein van Omring kan dat. Op 4 juli ervaar je hoé.

Fitness, saturatie en sensors

Kom je langs op 4 juli, dan kun je bijvoorbeeld je bloeddruk laten meten en je saturatie: hoeveel zuurstof je bloed kan opnemen, een belangrijke graadmeter voor je fitness. Diëtisten bieden eiwitinnametests aan, onze logopedisten geven toelichting bij de sliktest die je kunt doen, en bij onze ergotherapeut kun je terecht voor verschillende testjes en advies over hulpmiddelen. 

Innovatief is de smartfloor: een loopparcours met sensors die aangeven of je een verhoogd risico loopt om te vallen – preventie speelt een hoofdrol bij Omring! Onze fysiotherapeuten begeleiden je erbij, net als bij de balanstest en fitheidstests die ze aanbieden. En dan is er ook nog de mogelijkheid om deel te nemen aan cognitieve fitness: hoe goed ben je in staat verschillende bewegingen te combineren en af te wisselen? Ons technisch thuiszorgteam demonstreert – op een kunststof oefenarm – hoe een infuus wordt aangebracht.

De vertrouwde Omringwinkel maakt eveneens onderdeel uit van het Gezondheidsplein. Je kunt er terecht voor zorgproducten, van kniebraces tot rollators, en van verbandsloffen tot bloeddrukmeters. En zo is er nog veel meer dat je kan beleven tijdens de opening!

In gesprek met onze mensen

Naast het doen van tests is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan met onze medewerkers. Wijkverpleegkundigen, een specialist ouderengeneeskunde, maatschappelijk werkers van ons team Thuisbegeleiding, zorgconsulenten en - niet te vergeten – onze vrijwilligers staan klaar om informatie te geven over hun werk en waarvoor mensen een beroep op hen kunnen doen. Bovendien is dit een uitgelezen kans voor bezoekers om eens te informeren naar het doen van vrijwilligerswerk. De zorg vraagt veel, maar heeft ook veel te bieden!

Masterclass

Tijdens het tweede deel van de dag wonen zorgprofessionals de masterclasses bij van prof. dr David van Bodegom (Hoogleraar Vitaliteit in een verouderende populatie), Kyra Keim en Koen de Bruijn (beide specialist ouderengeneeskunde en kaderarts 1e lijn binnen Omring). Thema’s die aan de orde komen zijn het verouderingsproces, vitaliteit, het ontstaan van zorgvragen, en het multidisciplinair behandelen van thuiswonende ouderen. 

Aanmelden masterclass

De masterclass is alleen voor zorgprofessionals (huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, eerstelijns psychologen en (wijk)verpleegkundigen) en na inschrijving toegankelijk. Ben je zorgprofessional binnen de ouderenzorg en wil je graag deelnemen aan de masterclass? Klik dan op onderstaande knop.

Aanmelden

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker