Eén Westfriese aanpak om langer thuis wonen mogelijk te maken

Omringfiets West-Friesland

De 7 gemeenten, woningcorporaties en zorg- en welzijnsorganisaties in West-Friesland – waaronder Omring - gaan samenwerken om langer thuis wonen op een goede manier te kunnen (blijven) realiseren voor kwetsbare ouderen.

Afspraken hierover zijn vastgelegd in het Westfries WoonZorgPact (WFWZP). Een belangrijk onderdeel van de aanpak is de ontwikkeling van nieuwe, passende woonvormen voor ouderen. Frido Kraanen, bestuurder Omring en voorzitter WFWZP: ‘Samenwerken is een voorwaarde om de zorg toegankelijk te houden voor de groeiende groep ouderen in onze regio’.

Frido Kraanen: ‘In West-Friesland ligt de groei van het aantal ouderen een stuk hoger dan in de rest van Nederland. De uitdaging is daarom groot, want als we deze opgave niet in samenhang  aanpakken zijn de gevolgen groot. Samenwerken is dus geen keuze, maar een randvoorwaarde. Dat we die opgave met verve aangaan, mag de Westfriese bevolking van ons verwachten. Het helpt enorm dat we met het WFWZP één coördinatiepunt hebben georganiseerd voor alle gemeenten en betrokken organisaties.’

Het WFWZP is één van de netwerken vanuit de actielijn Gezond Oud Worden binnen Noord-Holland Noord Gezond (NHN Gezond). In deze actielijn houden VONK (Vitaal Oud in Noord-Kennemerland) in de regio Noord Kennemerland en VVNV (Van Vergrijzing naar Vernieuwing) in de kop van Noord-Holland zich ook bezig met dezelfde vraagstukken in deze regio. Samen doen we er alles aan om de gezondste regio van Nederland te zijn!

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker