Terugblik: feestelijke opening van het Gezondheidsplein

Terugblik opening Gezondheidsplein

Na maanden van voorbereiding was het donderdag 4 juli 2024 zover. Het Gezondheidsplein is geopend, en hoe! Met bijna 500 bezoekers overdag en 70 deelnemers aan de masterclass in de namiddag, blikken we vol trots terug op een geslaagde opening. 

We hadden niet durven dromen van deze massale opkomst. Bijna 500 belangstellenden mochten we een warm welkom heten op ons Gezondheidsplein. Diëtisten, het consultatieteam, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, leveranciers, logopedisten, thuisbegeleiders, vrijwilligers, het wijkteam en zorgconsulenten stonden klaar om alle hulp- en zorgvragen te beantwoorden. De sfeer zat er goed in. Mensen konden zelf ervaren wat het Gezondheidsplein kan bieden. Een laagdrempelige vorm van zorg waardoor mensen langer, veiliger en gezonder thuis kunnen blijven wonen. 

Omzorgen: anders denken over gezond ouder worden.

Bij Omring denken we anders over gezond ouder worden. Dit was dan ook het thema van het programma voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, (wijk)verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Aan het einde van de middag verzamelden maar liefst 70 zorgprofessionals zich voor de geaccrediteerde masterclass van Prof. Dr. David van Bodegom (lid van de Raad van Toezicht van Omring en Hoogleraar Vitaliteit in een verouderende populatie) en Kyra Keim en Koen de Bruijn (beide specialist ouderengeneeskunde en kaderarts 1e lijn binnen Omring). We hebben met elkaar gediscussieerd over thema’s als het verouderingsproces, vitaliteit, het ontstaan van zorgvragen, en het multidisciplinair behandelen van thuiswonende ouderen. De inspirerende avond werd afgesloten met de officiële opening van het Gezondheidsplein door de wethouder Zorg van de gemeente Hoorn, Marjon van der Ven, Rutger van Soelen, voorzitter Centrale Cliëntenraad en Jolanda Buwalda, Raad van Bestuur.

Terugblik opening Gezondheidsplein

Vanaf nu kunt u op afspraak bij Het Gezondheidsplein terecht voor al uw hulp- en zorgvragen. Het Gezondheidsplein vindt u aan de Nieuwe Steen 36, Hoorn en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker