Ontmoet elkaar bij Omring tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Activiteitenbegeleiders Saskia en Dempsey van De Schakel

In de Week tegen Eenzaamheid (26 september t/m 2 oktober) zorgt Omring voor gezellige ontmoetingen. Daarmee wil Omring mogelijkheden bieden aan ouderen om nieuwe contacten te leggen. Bezoekers kunnen aanschuiven bij Omringlocaties Sint Jozef (Wervershoof), Den Koogh (Den Helder) en De Schakel (Spanbroek). 

“Ook hier zien we dat mensen eenzaam zijn. Dat benoemen bezoekers zelf ook: ‘thuis ben ik ook maar alleen’”, vertelt Dempsey van der Linden, activiteitenbegeleider bij De Schakel. Vaak hebben mensen eerst wat twijfels om naar de dagbesteding te gaan. “Je merkt dat er een drempel is, omdat het mensen dagbesteding koppelen aan een verpleeghuis. Wanneer je eenmaal deelneemt verandert dat beeld snel!”  

“Je ziet echt dat mensen hier opbloeien”, vertelt Dempsey. Er ontstaan kleine en grote vriendschappen onder bezoekers. Het oppakken van een gezamenlijke hobby zorgt bijvoorbeeld voor verbinding. “Er komt hier een groepje vrouwen die het haken en breien weer oppakken. Dat is dan een oude hobby die ze thuis niet meer konden doen, omdat er niemand is die ze erbij kan helpen.”

Reuring en gezelligheid

De dagbesteding van Omring is er voor mensen meer structuur nodig hebben in de dag. Of die de dagen soms lang vinden duren en toe zijn aan een praatje en gezelligheid. Dagbesteding is ook een passende mogelijkheid voor mensen die niet zo makkelijk meer de deur uitgaan vanwege dementie of een lichamelijke beperking. 
 

Kom langs op deze locaties:
•    Sint Jozef – De Gouw 2, 1693 DC Wervershoof
Donderdag 26 september, 10.00 tot 12.00 uur
•    Den Koogh – Drs. F. Bijlweg 4, 1784 MC Den Helder
Maandag 30 september, 9.30 tot 12.00 uur
•    De Schakel – Pastoor Meriusstraat 2, 1715 VA Spanbroek
Dinsdag 1 oktober, 14.00 tot 16.00 uur.

Ontmoetingen

Bij De Schakel begint de dag meestal met een kop koffie en een praatje. Daarna kunnen bezoekers kiezen aan welke activiteiten zij meedoen. “We bieden steeds vaker individuele activiteiten aan”, legt Dempsey daarover uit. “Eén van de bezoekers kan vanwege visuele aandoening niet aan alle activiteiten meedoen. Daarom staat één van de vrijwilligers klaar om met haar te gaan wandelen, dat is wat ze het liefste doet.”

De koffie staat klaar!

Komt u ook gezellig aanschuiven bij onze dagbesteding? Iedereen is van harte welkom op de aangegeven data en tijdstippen. De koffie staat klaar! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker