Omring wint juryprijs Duurzaam Zorgidee 2021

Texel vuurtoren

Vandaag ontving Omring voor haar initiatief Het Groene Verpleeghuis op Texel de juryprijs Duurzaam Zorgidee 2021. Deze prijs werd tijdens het online congres Duurzame Zorg 2021 uitgereikt aan programmamanager MVO van Omring, Ailin Haijer. “Deze prijs is een echte opsteker en betekent waardering niet alleen voor ons, maar voor alle partijen waarmee wij op Texel samenwerken.”

Omring heeft plannen om een volledig duurzaam verpleeghuis te bouwen op Texel. Omring is al langer bezig met het verduurzamen, maar op Texel komen alle ingrediënten van duurzaamheid waar Omring tot nu ervaring mee heeft opgedaan, bij elkaar.

Frido Kraanen, raad van bestuur Omring: “Omring is overtuigd dat duurzaamheid onlosmakelijk bij gezondheid hoort en daar nemen we natuurlijk onze verantwoordelijkheid in. Ook willen we andere organisaties inspireren om stappen op het verduurzamen van de zorg te maken. Dat is hard nodig!”

Integraal programma

Omring werkt aan een ambitieus en integraal MVO-programma waar sociale, ecologische en economische aspecten hand in hand gaan. Haijer: “Met het bouwen van het Groene Verpleeghuis worden deze ambities concreet en zichtbaar: de woonzorglocatie op Texel wordt circulair, energieneutraal, inclusief en gezondmakend.”

Met de prijs is ook een geldbedrag gemoeid van 10.000 euro. Omring gaat dit bedrag inzetten voor onderzoek rondom gezondheidsbevordering (duurzaam materiaalgebruik of duurzaam eten en drinken).

Congres Duurzame Zorg

Steeds meer zorgprofessionals, ziekenhuizen en zorginstellingen werken mee aan een duurzame zorgsector. Tijdens het jaarlijkse congres Duurzame Zorg delen partners van de Green Deal hun ervaringen en kunnen zorgprofessionals inspiratie opdoen en leren van best practices.

Ten behoeve van het congres is een filmpje gemaakt waarin Omring en  verschillende samenwerkingspartners vertellen over de uitdagingen rondom Het Groene Verpleeghuis. Bekijk het hier.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker