'Kerstdiner? Welnee, ik eet elke dag lekker'

Meneer Sijm leeft eenvoudig en dankbaar

Bij meneer Sijm uit Lutjebroek (82) klinkt elke woensdagochtend rond tienen de deurbel. Een vriendelijke dame van Food Connect bezorgt wat hij een paar dagen eerder had besteld: vijf verse menu’s voor het avondeten. “Koken is niet zo mijn ding. Met bezorgmaaltijden weet ik zeker dat ik lekker en gezond eet!”

Aan zelfkennis én zelfspot geen gebrek bij meneer Sijm. Hij woont volledig zelfstandig en is vrijgezel. “Toen ik eenmaal aan vrouwen toe was, waren ze op”, lacht de voormalige tuinbouwer. Hij leidt zijn leven eenvoudig. “Mijn dag begint om vijf uur. Kan ik niks aan doen, dan ben ik gewoon wakker. Gelukkig is er tegenwoordig altijd wel iets leuks op tv te vinden. Om zes uur valt de krant op de mat. Ik kijk vooral plaatjes, dus met een halfuurtje ben ik wel klaar.”

“Na het ontbijt loop ik elke dag een kilometer of vier door de verkaveling”, vervolgt meneer Sijm. “Heerlijk. Breng ik meteen het krantje naar de volgende lezer. In de middag mag ik graag fietsen. Retourtje Stavoren, Den Oever of Volendam bijvoorbeeld. Klinkt pittig, maar ik begin wel een mooiweerfietser te worden, hoor. Daarna nog even naar de supermarkt. Ik hoef niks op te schrijven. Als ik iets ben vergeten wandel ik gewoon nog een keer heen. Tijd genoeg.”

Feest in de keuken
Over het avondeten hoeft meneer Sijm vijf dagen per week niet na te denken. Dat bestelt hij in een keer via Food Connect. “Ik heb het echt wel geprobeerd hoor, zelf koken. Ik hou er gewoon niet van. Eerst al kiezen wat je gaat maken. Daarna alle ingrediënten bij elkaar zien te krijgen. En dan moet het feest in de keuken nog beginnen. Het gaat altijd wel érgens mis, haha!”

Meneer Sijm pakt de keuzelijst van deze week erbij. De menu’s laten je het water in de mond lopen. Van kabeljauwfilet met mosterdsaus tot Javaanse kip, inclusief een keur aan voor-, bij- en nagerechten. “Mijn keuze komt meestal op hetzelfde neer. Stamppot met een bal gehakt is mijn favoriet. Wat ik de andere twee dagen eet? Iets buitenshuis. Of ik bak krieltjes met spekkies. Lekker met appelmoes. Dat lukt me nog net”, glimlacht hij.

Wees tevreden
De feestdagen staan voor de deur. Meneer Sijm doet echter niet aan speciale kerstmaaltijden. “Welnee. Ik eet elke dag lekker. En als mijn buik vol is, stop ik, kerst of niet. Dat snaaien is ook helemaal niet goed voor je”, waarschuwt hij nuchter. “Mensen mogen soms best wat minder veeleisend zijn. Wees tevreden met wat je lichaam nog kan en doe er iets leuks mee. Een biljartje leggen, de natuur in. Mooi weer kan mijn dag al maken.”

Bent u nieuwsgierig geworden naar de gerechten van Food Connect?

Probeer dan eens vrijblijvend een proefpakket: bestel 2 verse gerechten voor maar €10,- of 5 voor €20,-, gratis bij u thuisbezorgd. Bent u lid van de Omringpas? Dan betaalt u als lid van Omring geen bezorgkosten (t.w.v. €2,45) op uw vervolgbestellingen. Dat is volop genieten!

Bestel uw proefpakket

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker