Omring is zichtbaar, lokaal verbonden en draagt met innovatie bij aan duurzame ontwikkeling.

OMRING.LAB

In 2016 is met de aanstelling van een kwartiermaker het OMRING.LAB formeel van start gegaan. Het OMRING.LAB moet bijdragen aan het versterken van het innovatief vermogen van Omring en resulteren in concrete innovaties die bijdragen aan de kwaliteit en doelmatigheid van zorg- en dienstverlening. Het OMRING.LAB beschikt over een met Innovation Booster ontwikkelde methodiek die als basis dient voor het succesvol innoveren. In 2016 heeft het accent gelegen op het introduceren van deze methode en het verkennen van mogelijk kansrijke innovaties. De innovaties Welverdiend ten behoeve van mantelzorgers en de Valpreventietool met behulp van de Hololens zijn de eerste concrete opbrengsten.

THUIS.LAB

Onder de naam THUIS.LAB werkt Omring met burgers, bedrijven en andere maatschappelijke organisaties aan het verbinden van de leefwereld aan de systeemwereld. In 2015 is de Stichting THUIS.Foundation opgericht om deze ontwikkeling verder te ondersteunen. Met subsidie van de provincie Noord-Holland is in 2016 een aantal activiteiten uitgevoerd. THUIS.LAB organiseerde de THUIS.ACADEMIE waar zorgprofessionals en gemeenteambtenaren het gesprek aangingen met meer dan driehonderd inwoners van een aantal gemeenten, ook werd een tour door Noord-Holland gemaakt en een selectie van de ideeën en inzichten zijn gebundeld in het boekje ‘Luisteren naar olifantenpaadjes’. Deze kunt u hier lezen: https://issuu.com/meneerdeleeuw/docs/luisteren_naar_olifantenpaadjes_thu .

In november 2016 ging het THUIS.LAB naar Den Haag en overhandigde het boekje 'Luisteren naar Olifantenpaadjes' aan staatssecretaris van Rijn. Het filmpje van de overhandiging aan demissionair staatssecretaris van Rijn ziet u hieronder: https://www.youtube.com/watch?v=dT143B7du70 .  

Het lab was in 2015 een van de genomineerden voor de Galjaardprijs. Meer over THUIS.LAB vindt u op www.thuislab.nu , Twitter @thuislab of Facebook via Thuislab.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl