Revalidatielocatie Den Helder is gevestigd bij Omringlocatie Den Koogh. U vindt hier alle behandelaren en faciliteiten om spoedig te revalideren of te leren omgaan met uw beperking. Bovendien zijn er in dit revalidatiecentrum veel voorzieningen, zoals een gezellig restaurant. En u kunt meedoen aan de vele activiteiten die er worden georganiseerd.
Hoe werkt een revalidatietraject bij het revalidatiecentrum in Den Helder?
Op uw eerste dag bij revalidatielocatie Den Helder heeft u een kennismakingsgesprek met de specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist. U bepaalt tijdens dit gesprek, samen met uw naasten, welk revalidatiedoel u wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld weer kunnen lopen na uw heupoperatie? Of wilt u zich thuis kunnen redden met uw rolstoel? Wilt u leren uw nieuwe situatie te accepteren? Dit zijn voorbeelden van vragen die u kunt bespreken en waarop uw behandelplan in het geriatrisch revalidatiecentrum wordt gebaseerd. Naast diverse individuele therapieën zijn er groepstherapieën. U kunt ook zelfstandig of met uw bezoek oefenen. Bovendien dagen de verzorgenden van het revalidatiecentrum u uit om zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse handelingen uit te voeren, zoals u zelf aankleden. Want dat komt thuis goed van pas.
Welke specialisten werken er in revalidatiecentrum Den Koogh in Den Helder?
Bij opname in het revalidatiecentrum staat een multidisciplinair team van specialisten voor u klaar, waaronder een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist en psycholoog. Ook voor maatschappelijk werk in Den Helder bent u er aan het juiste adres.
Zo verblijft u in het geriatrisch revalidatiecentrum
U verblijft in revalidatiecentrum Den Koogh in Den Helder in een eenpersoonsappartement met een gedeelde badkamer. Deze sfeervolle Omringlocatie heeft veel voorzieningen, waaronder een winkel, kapsalon, internetcafé en meerdere terrassen. In het Eethuys, het restaurant van Den Koogh, kunt u met uw vrienden en familie genieten van een heerlijke maaltijd. Ook is er een actief verenigingsleven. Iedere behandelaar heeft een eigen behandelruimte. Daarnaast is er in het revalidatiecentrum een goed uitgeruste fitnessruimte met specialistische revalidatieapparatuur.
Wat kost het?
Uw verblijf in revalidatielocatie Den Koogh wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor bepaalde zaken kan een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico.
Zo werkt revalideren bij Omring
1. Er wordt een GRZ indicatie (Geriatrische Revalidatiezorg) afgegeven door de medisch specialist in het ziekenhuis in overleg met de Specialist Ouderengeneeskunde van Omring.
2. U wordt tijdelijk opgenomen in een revalidatiecentrum op een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.
3. Na uw revalidatie gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling op een van onze locaties met een revalidatiecentrum of aan huis.