Zorgconsulenten

6 vragen aan Lenka

Omring zorgconsulent Lenka Besseling geeft u een verrassende blik op haar werk. Wilt u meer informatie over onze zorgconsulenten of een vrijblijvende afspraak maken? Klik dan op de button.

Meer informatie over zorgconsulenten 

1. Waarvoor kun je terecht bij een zorgconsulent?

Lenka: “Voor ál je vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Bijvoorbeeld wanneer iets niet meer zo goed lukt, zoals boodschappen doen. Of als je in aanmerking wilt komen voor wonen op een woonzorglocatie. We bemiddelen ook in dagbesteding en thuiszorg, zodat mensen juist langer thuis kunnen blijven wonen. We verplaatsen ons in ieders persoonlijke situatie en denken altijd in oplossingen.”

2. Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

“Als zorgconsulenten voeren wij vooral veel gesprekken. We begeleiden cliënten en hun contactpersonen door het zorglandschap. We houden ruggenspraak met huisartsen en behandelaars. En uiteraard bespreken we veel binnen ons team. Mijn werkdag is dus heel gevarieerd!”

3. Wat is een van de meestgestelde vragen?

“Hoe kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning? Hoe vraag ik een zorgindicatie aan? En als ik dit of dat krijg, wat is dan mijn eigen bijdrage? De antwoorden zijn nooit hetzelfde. Het is allemaal maatwerk.”

4. Wat weten veel mensen niet over de zorgconsulent?

“Dat wij in alle West-Friese gemeenten ook ondersteuning bieden. Deze service is nóg breder en wordt betaald via de Wet maatschappelijke ondersteuning. Voor de cliënt is dit dus gratis.”

Lenka

5. Waar word jij blij van op je werk?

“Van alle positieve effecten die wij bewerkstelligen, in vele levens maken we heel direct het verschil. Met thuiszorg, nachtzorg, dagbesteding, gespecialiseerde woonlocaties, logeeradressen en revalidatieteams. We ontlasten mantelzorgers en we verrassen cliënten met onze oplossingen. We kijken voortdurend hoe we dingen nog beter kunnen doen.”

6. Heb je een tip voor de lezers?

“Schroom niet om te bellen als je vragen hebt! Wij helpen iedereen op weg. Elke tip is meegenomen, toch? Houd de regie in eigen hand.”

Kom in contact met de zorgconsulent!

Postcode

Heeft u vragen voor de zorgconsulent?

Bel dan voor telefonisch advies of het maken van een persoonlijke afspraak. U kunt ons ook per e-mail bereiken. We helpen u graag verder.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker