Gespecialiseerde thuiszorg bij

Neurologische aandoeningen

De gevolgen van niet aangeboren hersenletsel (NAH) kunnen ingrijpend zijn. Omring geeft u ondersteuning en begeleiding om zo goed mogelijk met niet aangeboren hersenletsel om te gaan. 

Zorg na een beroerte, hersenbloeding, tia, Parkinson of MS

De gespecialiseerd verpleegkundige adviseert u en uw naasten o.a. over de gevolgen van neurologische aandoeningen zoals: een herseninfarct-,bloedingen (beroerte), tia’s,traumatisch hersenletsel, Multiple sclerose of de ziekte van Parkinson of parkinsonismen. Maar biedt ook hulp en ondersteuning bij traumatisch hersenletsel, de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme of MS. 

De gespecialiseerd verpleegkundige maakt een telefonische afspraak of komt indien gewenst bij u thuis langs. Neem contact op met uw wijkverpleegkundige of onze klantenservice om een afspraak te maken

Afspraak maken via de klantenservice

Video: zorg na een beroerte

Wat gebeurt er als u een beroerte heeft gehad? In onderstaand filmpje worden de drie mogelijke stappen na een opname (het CVA zorgpad) op een makkelijke manier uitgelegd.

Veel gestelde vragen

Wat kost thuiszorg voor niet aangeboren hersenletsel? (NAH)
Welke ondersteuning biedt de gespecialiseerd verpleegkundige?

We gaan allereerst met u in gesprek. We bespreken bijvoorbeeld onderstaande punten:

  • U krijgt uitleg over uw aandoening en we vertellen u over de gevolgen van uw aandoening en de eventuele gevolgen daarvan.
  • U krijgt informatie en advies over beschikbare zorg en ondersteuning. We kunnen u ook vertellen welke voorzieningen er zijn. Als dat nodig is, helpen we om extra hulp in te schakelen.
  • De verpleegkundige kan een aanspreekpunt zijn voor u en uw familie, maar ook voor de andere betrokken zorgverleners.
  • De verpleegkundige monitort hoe het met u en de mensen die voor u zorgen gaat.
  • We geven u en uw familie begeleiding. Zodat u zo goed mogelijk kunt omgaan met de gevolgen van uw aandoening. In onze begeleiding letten we op het versterken van uw eigen kunnen en zelfmanagement (zo goed mogelijk zelf dingen blijven doen).
  • Als dat nodig is, verwijzen we u door naar andere hulpverleners.
Welke ondersteuning biedt Omring na een beroerte (CVA of TIA)?

Omring biedt ondersteuning en begeleiding bij u thuis. Een verpleegkundige die gespecialiseerd is in neurologie komt bij u thuis langs. U bespreekt welke problemen u ervaart sinds uw beroerte. In deze gesprekken komt van alles aan bod. De CVA-nazorg door de gespecialiseerde verpleegkundige valt onder de Zorgverzekeringswet en wordt door de zorgverzekeraar vergoed.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker