Specialistische zorg

Maag-, darm- of leveraandoening

Met een maag-, darm- of leveraandoening kan uw leven behoorlijk op zijn kop staan. Bijvoorbeeld als u een stoma of een voedingssonde heeft gekregen. Of na een niertransplantatie. Behalve praktische vragen zit u wellicht ook met de vraag hoe u met uw ziekte het beste kunt omgaan. Omring kan u op meerdere vlakken hierbij helpen.

Wat kan Omring voor u doen?

De wijkverpleegkundige is uw aanspreekpunt

Bij Omring is de wijkverpleegkundige de spin in het web als u een maag-, darm- of leveraandoening heeft. Hij of zij regelt in overleg met u de juiste hulp en begeleiding om ervoor te zorgen dat u de draad van uw leven weer kunt oppakken. Lukt het u niet meer om bepaalde dagelijkse handelingen zelf te doen, zoals wassen en aankleden, dan kan de wijkverpleegkundige bekijken of u in aanmerking komt voor extra ondersteuning van het thuiszorgteam van Omring. Daarnaast kan de wijkverpleegkundige specialistische hulp bieden, zoals uw neus- of maagsonde vervangen. Heeft u een stoma dan kunt u advies, informatie en begeleiding krijgen van de stomaverpleegkundige van Omring. Bijvoorbeeld om u te helpen te wennen aan uw nieuwe situatie, ervoor te zorgen dat u geen infecties krijgt en u te informeren over hoe u huidirritatie kunt verminderen.

Zoek een thuiszorgteam bij u in de buurt

 

Dietist

Heeft u vanwege uw maag-, darm- of leveraandoening een speciaal dieet nodig, dan kan de diëtist van Omring u advies geven.

Meer informatie diëtetiek

 

Wat kost zorg bij maag-, darm- of leveraandoeningen?

Onze wijkverpleegkundige kan vrijblijvend bij u langskomen om de situatie te bespreken. Een verwijsbrief is niet nodig. De overige kosten, zoals thuiszorg, kunnen afhankelijk zijn van uw indicatie, zorg, ondersteuning of woonvorm. De kosten worden soms vergoed door uw ziektekostenverzekering en soms betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u zorg bij maag-, darm-, of leveraandoeningen

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken.

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker