Heeft u een beroerte (CVA), herseninfarct, hersenbloeding of TIA, gehad? Omring kan u op allerlei manieren helpen en ondersteunen om de draad weer op te pakken. 

Wat kan Omring voor u doen?

De gevolgen van een beroerte (CVA) zijn voor u en uw omgeving behoorlijk ingrijpend. De wijkverpleegkundige, gespecialiseerd verpleegkundige neurologie en de behandelaren van Omring hebben specifieke kennis om u thuis of op locatie de juiste zorg en ondersteuning te bieden. Zij kunnen met u overleggen welke behandelingen voor u het meest geschikt zijn en bij welke behandelaars u daarvoor terecht kunt in uw buurt.

Het Vitaalteam helpt u thuis op weg

Het Vitaalteam bestaat uit behandelaren die verbonden zijn aan de drie revalidatielocaties van Omring. De revalidatielocaties zijn gevestigd in Den Helder (Den Koogh), Hoorn (Lindendael) en Lutjebroek (Nicolaas). In het Vitaalteam zitten onder andere een fysiotherapeut, logopedist en ergotherapeut. U kunt een afspraak met hen maken op de revalidatielocaties. Als dat voor u niet mogelijk is, dan komt het Vitaalteam bij u thuis.

Meer informatie over het Vitaalteam

(Tijdelijk) revalideren en wonen op een Omringlocatie

Thuis revalideren is natuurlijk het prettigste, maar soms zijn er omstandigheden waardoor dat niet kan. U kunt ook tijdens uw revalidatie in Den Helder, Hoorn of Lutjebroek in de bijbehorende Omringlocatie verblijven. Uw behandeling is erop gericht dat u later weer naar huis kunt. Verslechtert uw situatie, dan is verhuizen naar een andere Omringlocatie ook mogelijk.

Meer informatie over revalidatie en herstel

Wat kost zorg bij een beroerte?

Een gesprek met de wijkverpleegkundige of de verpleegkundig specialist is gratis. Heeft u een revalidatie-indicatie dan worden de kosten van uw revalidatie vergoed door uw zorgverzekeraar. Als u tijdelijk woont op een Omringlocatie betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw inkomen en vermogen.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u zorg na een beroerte

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10of service@omring.nl om uw situatie te bespreken.

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie.