Hulp van een oncologie verpleegkundige, wijkverpleegkundige en diëtist

Advies en zorg bij kanker

De specialist heeft u verteld dat u kanker heeft. Hoe verlopen de ziekte en het herstel hiervan? Welke bijwerkingen van de behandeling kunt u verwachten? Hoe kunt u de bijwerkingen zo beperkt mogelijk houden? Hoe kunt u omgaan met de veranderingen in uw leven? De gespecialiseerde medewerkers van Omring zoals de oncologie verpleegkundige, wijkverpleegkundige en diëtist, kunnen u en uw naasten bijstaan in deze moeilijke periode. 

Wilt u meer informatie ontvangen over verpleegkundige zorg bij kanker? Wilt u bijvoorbeeld weten wat onze oncologie verpleegkundige, wijkverpleegkundige, diëtist, fysiotherapeut of ergotherapeut voor u of uw naasten kan betekenen? Of wilt u vrijblijvend een afspraak inplannen? Klik dan op de onderstaande knop.

Meer informatie aanvragen

Welke zorg bij kanker kan Omring bieden?

Welke zorg bij kanker kan Omring bieden?

Kanker is een ziekte die mensen van alle leeftijden kan treffen. Het horen van de diagnose is voor veel mensen een enorme schok, voor de patiënt en voor diens naasten. Bovendien zijn er vaak veel praktische vragen.

Bij Omring werken allerlei zorgprofessionals die u en uw naasten kunnen ondersteunen met hun kennis over kanker: 

Gespecialiseerd oncologie verpleegkundige
U kunt een vrijblijvend gesprek aanvragen bij de gespecialiseerd oncologie verpleegkundige van Omring. Hij/zij geeft advies, informatie en voorlichting over onder andere voeding, medicijnen, bijwerkingen, hulpmiddelen en mantelzorg. Bovendien biedt de gespecialiseerd oncologie verpleegkundige een luisterend oor en werkt die nauw samen met uw huisarts en specialist.

Wijkverpleegkundige
Heeft u extra ondersteuning nodig bij persoonlijke verzorging of het innemen van medicijnen, dan komt de wijkverpleegkundige op afgesproken dagen bij u thuis om u te helpen. Bovendien kijkt de wijkverpleegkundige of u op andere vlakken extra hulp nodig heeft.

Voedingsadvies van een diëtist
Veel mensen die een chemokuur of zware medicijnen krijgen verliezen hun eetlust. Dat kan leiden tot ondergewicht. De diëtist van Omring adviseert u over hoe u uw eetgewoonten kunt veranderen en hoe u deze veranderingen in uw leven kunt inpassen.

Fysiotherapeut en ergotherapeut
Door de behandelingen en uw ziekte kan het zijn dat u sneller moe bent en minder kracht of conditie heeft. De ergotherapeut kan samen met u kijken hoe u bepaalde dagelijkse handelingen zo kunt doen dat u meer energie overhoudt. De fysiotherapeut doet oefeningen om uw kracht en conditie te verbeteren.

Chemotherapie thuis
Heeft u darmkanker of alvleesklierkanker? Een kleine groep patiënten van het Dijklander Ziekenhuis krijgt thuis chemo. De gespecialiseerd oncologie verpleegkundige van Omring geeft hierbij praktische ondersteuning en mentale begeleiding. Of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u aan uw specialist van het ziekenhuis vragen. Meer informatie over chemotherapie thuis leest u hier.

Zorg in de laatste fase
Als er geen kans meer is op genezing, kan Omring ervoor zorgen dat u ook in de laatste periode van uw leven goed wordt verzorgd door een oncologie verpleegkundige. De juiste palliatieve zorg, veel aandacht voor u en uw naasten, een goede psychologische begeleiding zijn zaken die Omring erg belangrijk vindt. Deze zorg kan thuis gebeuren met behulp van een arts en een oncologisch verpleegkundige of u kunt op een Omringlocatie verblijven. Lees hier meer over palliatieve zorg.

Is er sprake van een acute verslechtering van uw situatie? Op Omring kunt u 24/7 rekenen. Als u thuiszorg heeft, kunt u ook nachtzorg krijgen van een oncologie verpleegkundige. Een spoedopname op een Omringlocatie is eveneens mogelijk.

Wat zijn de kosten voor zorg bij kanker?

De kosten die u voor zorg betaalt zijn afhankelijk van de zorg, ondersteuning en woonvorm die u kiest. De kosten worden soms vergoed door uw ziektekostenverzekering en soms betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie over de kosten en vergoedingen van zorg door een oncologie verpleegkundige, wijkverpleegkundige, diëtist, fysiotherapeut of ergotherapeut.

 

Zo regelt u zorg bij Omring

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om uw situatie te bespreken. Of vul het formulier op de website in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

2.

Er kan een zorgprofessional bij u thuis komen om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis of op een Omringlocatie. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker