Gespecialiseerde thuiszorg bij

een stoma

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen en onzekerheden zijn wanneer u een stoma krijgt. Een gespecialiseerd verpleegkundige staat klaar om u op weg te helpen met de zorg voor uw stoma. 

Wat kan Omring voor u doen?

De eerste periode na uw operatie komt de stomaverpleegkundige bij u thuis om uw hechtingen te verwijderen en de stoma en eventuele en wond te verzorgen. U krijgt ook uitleg over de stoma. We leren u en eventueel uw mantelzorger om de stoma te verzorgen en vervangen.

De stomaverpleegkundige maakt een telefonische afspraak of komt bij u thuis langs. Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak te maken.

Afspraak maken via de klantenservice

Veel gestelde vragen

Wat kan de gespecialiseerd verpleegkundige voor mij doen?

De verpleegkundige gespecialiseerd in stoma’s belt u op of komt bij u thuis langs. We bieden een luisterend oor en bespreken bijvoorbeeld deze punten:

  • U kunt al uw vragen stellen en krijgt uitleg over de zorg voor uw stoma. U kan bijvoorbeeld hulp krijgen bij zelfzorg trainingen. Loopt u ergens tegenaan? Dan zoeken we samen naar een oplossing.
  • We bespreken of er misschien een hulpmiddel nodig is. Zo ja? Dan kijken we samen welk hulpmiddel het meest passend is. We kunnen u ook vertellen welke materialen de zorgverzekeraar vergoedt.
  • We kijken naar de impact die de stoma heeft op uw eigen leven en dat van uw partner (lichamelijk, psychisch en sociaal). We denken met u mee en bekijken of we hiervoor acties kunnen uitzetten.
  • In sommige gevallen kunnen we controles bij de polikliniek overnemen, zodat u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft.

     
Wat kost professionele zorg en begeleiding bij een stoma?

De kosten kunnen afhankelijk zijn van uw indicatie of zorgverzekering. De kosten worden soms vergoed door uw ziektekostenverzekering en soms betaalt u een eigen bijdrage, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker