Zorgvuldig om gaan met medicijnen

Medicatie toedienen

Als u medicatie gebruikt, is het belangrijk om daar zorgvuldig mee om te gaan. Indien u veel medicijnen gebruikt, op verschillende momenten van de dag, dan is het soms ingewikkeld om deze op de juiste manier in te nemen of toe te dienen. Omring thuiszorg biedt ondersteuning en hulp bij het innemen van uw medicijnen.

Wat kan Omring voor u doen?

Omring thuiszorg zorgt er voor dat u op de juiste momenten en op de juiste wijze uw medicijnen krijgt aangereikt of toegediend. Bij het aanreiken van de medicijnen, controleert u de medicijnen. De zorgprofessional houdt het medicijn gebruik bij op de toedieningslijst van de apotheek. Het is ook mogelijk om medicijnen door de zorgprofessional toegediend te krijgen. Bij het toedienen van antibiotica, parenterale voeding, pijnbestrijding of chemotherapie is het ook mogelijk om de medicatie via een infuus te krijgen.

Omring thuiszorg werkt ook met de Medido. Dit is een slimme medicijnweekdoos, die automatisch op bepaalde tijdstippen uw medicijnen uitgeeft. Hij zorgt ervoor dat u de juiste medicijnen op het juiste moment ontvangt en eraan herinnerd wordt deze in te nemen. Als u de medicijnen niet uit het apparaatje pakt, krijgt de zorgprofessional een melding. Zij zal contact met u opnemen en bij geen gehoor, bij u langskomen om te controleren of u uw medicijnen heeft ingenomen.

Bekijk hier de ervaring met Medido van meneer Raaijmakers

Wat kost het toedienen van medicatie?

De kosten voor thuiszorg hangen af van de zorg die u nodig heeft, welke indicatie u heeft en hoe u de zorg aanvraagt. Soms vergoedt uw ziektekostenverzekering alle kosten. En soms betaalt u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Thuiszorgteam bij u in de buurt

Persoonlijke aandacht, een vriendelijk woord, een luisterend oor en natuurlijk passende thuiszorg en ondersteuning. Omring heeft professionele wijkteams voor thuiszorg, waar mensen werken die zich interesseren voor wie u bent. Die rekening houden met wat u zelf wilt en kunt doen. Met medewerkers die ook mantelzorgers ondersteunen.

Zoek een thuiszorgteam bij u in de buurt

Zo regelt u zorg thuis van Omring

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om een afspraak te maken met een van onze wijkverpleegkundigen.

2.

De wijkverpleegkundige komt bij u thuis, bespreekt welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg aan huis.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker