Niet meer altijd naar het ziekenhuis

Chemotherapie thuis

Heeft u kanker en krijgt u chemotherapie? Voor een selecte groep is het mogelijk om thuis chemotherapie te krijgen. Sommige kankerpatiënten kunnen gebruik maken van de mogelijkheid voor het thuis toedienen van chemotherapie. Dat kan alleen bij chemokuren die vooral worden gebruikt bij alvleesklier- en darmkanker. Of een patiënt in aanmerking komt, bespreekt de specialist in het ziekenhuis met de patiënt.

Wat kan Omring voor u doen?

Een kleine groep patiënten van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn kan chemotherapie krijgen via een pomp die meegaat naar huis. Er is geen opname meer nodig in het ziekenhuis voor het toedienen van chemotherapie. De chemokuur start nog wel in het ziekenhuis. De patiënt krijgt daar een infuus en begint aan de chemokuur. De verpleegkundige sluit vervolgens een pomp aan waarmee de patiënt de kuur thuis afmaakt. Eenmaal thuis duurt de toediening nog twee dagen. Onze gespecialiseerde wijkverpleegkundigen nemen de zorg over voor de pomp en toediening van de kuur. De gespecialiseerd wijkverpleegkundigen van Omring helpen bij storingen of problemen met de pomp.

Wat kost chemotherapie thuis?

De kosten voor thuiszorg hangen af van de zorg die u nodig heeft, welke indicatie u heeft en hoe u de zorg aanvraagt. Soms vergoedt uw ziektekostenverzekering alle kosten. En soms betaalt u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen.

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Thuiszorgteam bij u in de buurt

Persoonlijke aandacht, een vriendelijk woord, een luisterend oor en natuurlijk passende thuiszorg en ondersteuning. Omring heeft professionele wijkteams voor thuiszorg, waar mensen werken die zich interesseren voor wie u bent. Die rekening houden met wat u zelf wilt en kunt doen. Met medewerkers die ook mantelzorgers ondersteunen.

Zoek een thuiszorgteam bij u in de buurt

Zo regelt u thuiszorg van Omring

1.

Neem contact op met Omring via 088 – 206 89 10 of service@omring.nl om een afspraak te maken met een van onze gespecialiseerd wijkverpleegkundigen.

2.

De gespecialiseerd wijkverpleegkundige komt bij u thuis, bespreekt welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag.

3.

Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg aan huis.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker