Revalidatie & herstel

Revalidatielocatie Hoorn

Revalidatielocatie Hoorn is gevestigd bij Omringlocatie Lindendael, vlakbij het centrum en het station. In dit revalidatiecentrum vindt u alle behandelaren en faciliteiten om spoedig te revalideren of te leren omgaan met uw beperking. Bovendien zijn er veel voorzieningen, zoals een gezellig restaurant en een theater. En u kunt meedoen aan de vele activiteiten die in het revalidatiecentrum in Hoorn worden georganiseerd.

Hoe gaat een revalidatietraject in een revalidatiecentrum in z’n werk?

Op uw eerste dag bij revalidatielocatie Hoorn heeft u een kennismakingsgesprek met de specialist ouderengeneeskunde of verpleegkundig specialist. U bepaalt tijdens dit gesprek, samen met uw naasten, welk revalidatiedoel u in het geriatrisch revalidatiecentrum wilt bereiken. Wilt u bijvoorbeeld weer kunnen lopen na uw heupoperatie? Of wilt u zich thuis kunnen redden met uw rolstoel? Wilt u leren uw nieuwe situatie te accepteren? Dit zijn voorbeelden van vragen die u kunt bespreken en waarop uw behandelplan wordt gebaseerd. Naast diverse individuele therapieën zijn er in het revalidatiecentrum groepstherapieën. U kunt ook zelfstandig of met uw bezoek oefenen. Bovendien dagen de verzorgenden u tijdens de opname in het revalidatiecentrum uit om zo zelfstandig mogelijk de dagelijkse handelingen uit te voeren, zoals u zelf aankleden. Want dat komt thuis goed van pas.

Welke Omring-specialisten werken in het revalidatiecentrum?

In het revalidatiecentrum voor ouderen staat een multidisciplinair team van specialisten voor u klaar, waaronder een zorgmedewerker, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, maatschappelijk werker en psycholoog.

Zo verblijft u in het revalidatiecentrum in Hoorn

Tijdens uw revalidatie verblijft u in Lindendael, de Omringlocatie waar revalidatielocatie Hoorn is gevestigd. U beschikt in het revalidatiecentrum over een eenpersoonsappartement met een eigen badkamer. Het Franse plein, de winkel, de kapsalon, het theater en de bibliotheek van Lindendael, zijn fijne plekken om te vertoeven. En u bent van harte welkom in het restaurant, waar u samen met uw vrienden of familie kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Iedere behandelaar van revalidatielocatie Hoorn heeft een eigen behandelruimte. Daarnaast is er een goed uitgeruste fitnessruimte met specialistische revalidatie-apparatuur.

Meer over Omringlocatie Lindendael

Behandelcentrum Lindendael

Wat kost het?

Uw verblijf in het revalidatiecentrum in Hoorn wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor bepaalde zaken kan een eigen bijdrage worden gevraagd. Voor alle vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt een eigen risico.

Zo werkt revalideren bij Omring

1.

1. Er wordt een GRZ indicatie (Geriatrische Revalidatiezorg) afgegeven door de medisch specialist in het ziekenhuis in overleg met de Specialist Ouderengeneeskunde van Omring.

2.

2. U wordt tijdelijk opgenomen in een revalidatiecentrum op een van onze locaties waar een team van specialisten voor u klaarstaat met behandeling en advies.

3.

3. Na uw revalidatie gaat u naar huis, waar de behandeling indien nodig kan worden voortgezet met behandeling op een van onze locaties met een revalidatiecentrum of aan huis.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker