Behandelmogelijkheden

Verpleegkundig specialist

Heeft u een medische vraag of wilt u weten welke behandeling voor u het beste is? De verpleegkundig specialist is uw eerste aanspreekpunt als het gaat om medische zaken. Als spin in het web kan de verpleegkundig specialist u zowel thuis als op een Omringlocatie helpen.

Waar kan een verpleegkundig specialist u bij helpen?

Binnen de Omringlocaties en revalidatielocaties is de verpleegkundig specialist verantwoordelijk voor uw behandelplan. Hij of zij werkt in samenspraak met de specialist ouderengeneeskunde. De specialist ouderengeneeskunde is hoofdbehandelaar. Woont u thuis dan is uw huisarts de hoofdbehandelaar. In deze situaties kunt u een beroep doen op de verpleegkundig specialist:

“Ik wil liever thuis revalideren, want ik moet voor mijn kat zorgen. Kan dat wel?”

De verpleegkundig specialist brengt uw medische situatie in kaart en regelt in samenwerking met uw revalidatiebehandelaren, huisarts en wijkverpleegkundige dat u thuis de juiste therapieën en zorg krijgt. Als u eenmaal thuis bent houdt de verpleegkundig specialist contact met u.

“Sinds mijn operatie heb ik zo’n vreselijke pijn”

De verpleegkundig specialist kijkt of uw pijnstilling voldoende is en verandert eventueel uw medicijnen tegen de pijn.

“Hoe kan ik het beste herstellen van een beroerte?”

De verpleegkundig specialist bekijkt samen met u of bepaalde therapieën u kunnen helpen om te herstellen, zoals logopedie, fysiotherapie en ergotherapie. Zijn er complicaties dan brengt de verpleegkundig specialist in een gezamenlijk overleg met uw behandelaren uw situatie ter sprake en wordt er gezamenlijk gekeken wat de beste oplossing is.

Zo regelt u een behandeling van een verpleegkundig specialist bij Omring

U kunt gebruik maken van de verpleegkundig specialist als u thuis woont of op een Omringlocatie verblijft. Heeft u thuiszorg van Omring en een specifieke medische vraag over revalidatie, pijnstilling of andere  medische zaken? Vraag dan aan uw wijkverpleegkundige of een verpleegkundig specialist bij u thuis kan komen. Als u op een Omringlocatie woont, dan kunt u via het medisch secretariaat een afspraak maken. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker