Behandelmogelijkheden

Maatschappelijk werk

Soms kunnen een goed gesprek, een luisterend oor of praktische tips u helpen om uw ziekte of beperking beter te accepteren en verwerken. De maatschappelijk werkers van Omring staan voor u en uw familie klaar tijdens uw revalidatie of als u op een Omringlocatie woont. Het uitgangspunt van de maatschappelijk werkers is dan ook: in het leven moet je je last wel dragen, maar dat hoeft niet alleen.

Waar kan een maatschappelijk werker u bij helpen?

Sommige situaties of gebeurtenissen zijn moeilijk te accepteren en te verwerken. Een maatschappelijk werker kan u hierbij helpen. De maatschappelijk werker werkt daarbij nauw samen met collega-behandelaren, zoals de specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialist, ergotherapeut, logopedist, psycholoog en diëtist. In deze situaties kunt u bijvoorbeeld ondersteuning krijgen van een maatschappelijk werker:
 

“Ik heb COPD en vind het moeilijk om te accepteren dat ik niet meer alles kan”

De maatschappelijk werker inventariseert wat u moeilijk vindt, maar ook wat er goed gaat en waar u trots op bent. Samen kijkt u wat helpt om uw nieuwe situatie te accepteren en hoe u meer plezier in uw leven krijgt.

“Mijn vrouw heeft een beroerte gehad. Ze is zo veranderd. Daarnaast ben ik bang dat ik straks na haar revalidatie de zorg helemaal niet meer aankan”

De maatschappelijk werker ondersteunt u als mantelzorger met een luisterend oor, begeleidt u hoe u met de verandering van uw vrouw kan omgaan en kijkt hoe de zorg na thuiskomst het beste geregeld kan worden.

“Wat zijn de financiële consequenties als ik na mijn revalidatie naar een Omringlocatie verhuis?”

De maatschappelijk werker informeert u over de financiële gevolgen.

“Ik mis mijn eigen huis zo nu ik op een Omringlocatie woon omdat ik ziek ben”

De maatschappelijk werker praat met u en kijkt hoe u zich meer op uw gemak kunt voelen en hoe u uw ziekte of beperking kunt accepteren.

“Mijn zoon is onlangs overleden en ik weet me geen raad met mijn verdriet”

De maatschappelijk werker begeleidt u bij het verwerken van uw verdriet.

Zo regelt u ondersteuning van de maatschappelijk werker van Omring

U kunt gebruik maken van onze maatschappelijk werkers als u in een Omringlocatie woont of daar tijdelijk verblijft. Vertel aan een van de zorgmedewerkers of uw behandelaren waar u mee zit. Zij nemen contact op met de specialist ouderengeneeskunde of de verpleegkundig specialist en verzorgen de verwijzing. De maatschappelijk werker maakt vervolgens een afspraak met u. Wat de kosten betreft: als u op een Omringlocatie woont of tijdelijk verblijft, wordt de begeleiding van een maatschappelijk werker automatisch vergoed. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker