Vervangende zorg

Respijtzorg / Logeerzorg

Bent u mantelzorger? U kunt alleen goed voor een ander zorgen als u ook goed voor uzelf zorgt. Tijd voor uzelf is daarbij belangrijk. Om die tijd te kunnen plannen kunt u dagbesteding of logeerzorg inzetten voor degene voor wie u zorgt. Dit wordt ook wel respijt of respijtzorg genoemd. Respijtzorg betekent dat iemand de zorg even van u overneemt. Bijvoorbeeld als u op vakantie gaat, of als de belasting te zwaar is. Dat kan langdurend of kortdurend zijn, periodiek of eenmalig. 

Vormen van respijtzorg

Logeerzorg

Logeerzorg is tijdelijke opvang voor mensen met een ziekte, beperking of psychische aandoeningen. Omring biedt op diverse woonzorglocaties in West-Friesland logeerkamers aan. Op locatie beschikt u over een eigen kamer met badkamer en keukenfaciliteiten. Omring biedt begeleiding, verpleging en persoonlijke verzorging. Er zijn activiteiten op locatie en u kunt gebruik maken van het restaurant. 

Materiaal en medicijnen wat u thuis gebruikt dient u mee te nemen naar uw logeeradres.  

Dagbesteding

Uw partner, familielid of vriend kan baad hebben bij dagbesteding. Samen worden allerlei activiteiten ondernomen onder leiding van een vrijwilliger of zorgmedewerker. Dat geeft afleiding, structuur en sociale contacten. Bovendien kan het u als mantelzorger helpen, dan heeft u even tijd voor uzelf. Dagbesteding kan een of meerdere dagdelen per week op een Omringlocatie bij u in de buurt. Er wordt een gevarieerd aanbod van activiteiten en evenementen aangeboden. 

Meer informatie en locaties

 

 

Vrijwilligers

Als u als mantelzorger extra handen nodig heeft of er zelf even uit wilt, dan kunt u een vrijwilliger inzetten. Zij zijn er voor u en degene voor wie u zorgt. U bepaalt samen wat de vrijwilliger kan doen en betekenen. 

Heeft u hulp nodig bij het zoeken en regelen van een vrijwilliger bel dan onze zorgconsulent op 088 - 206 89 10

Logeerkamer Nicolaas in Lutjebroek

Nicolaas ligt in het hart van het rustige West-Friese dorpje Lutjebroek, op een steenworp afstand van winkels. Het gezellige restaurant en de uitgebreide activiteiten- en evenementenagenda van Scala maken Nicolaas extra aantrekkelijk.

Meer informatie over de locatie

Nicolaas Lutjebroek
Nicolaas

Logeerkamer Lutjebroek

Logeerkamer Nicolaas tv
Logeerkamer Nicolaas tv
Logeerkamer Nicolaas
Logeerkamer Nicolaas
Logeerkamer Nicolaas
Logeerkamer Nicolaas
Logeerkamer Nicolaas bed
Logeerkamer Nicolaas bed

Kosten en vergoedingen

U krijgt professionele respijtzorg vergoed door uw gemeente, het zorgkantoor of uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw situatie.

Heeft u een Wlz-indicatie? Dan valt logeeropvang, inclusief zorg onder de Wlz. Voor beide mogelijkheden geldt dat u een eigen bijdrage betaalt. Hoe hoog deze bijdrage is, kunt u berekenen bij het CAK.

Heeft u geen Wlz-indicatie? Dan kunt u respijtzorg aanvragen bij de gemeente. U kunt zich richten tot het zorgloket van uw gemeente of het Sociaal Wijkteam van uw gemeente. De gemeente vergoedt alleen verblijf en begeleiding, geen zorg. Zorg moet apart worden aangevraagd.

Neem contact op

Heeft u vragen over een van de logeerkamers?
Wilt u graag een logeerkamer reserveren?
Heeft u hulp nodig bij het regelen?

Onze zorgconsulent helpt u graag verder. 

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker