Van wandbeugels tot krukken uitleen

Hulpmiddelen lenen of huren

Heb je tijdelijk een hulpmiddel nodig? Je kunt deze bij de Omringwinkel huren. Als Omringpashouder kun je 6 weken gratis krukken of een looprek huren. Voor de rollator geldt een gratis huurperiode van 4 weken.

Meer informatie

Prijslijst

Naast de gebruikelijke loop hulpmiddelen kun je bij de Omringwinkel ook terecht voor andere huurartikelen.
Bekijk hier de prijslijst voor onze huurartikelen.

Voorwaarden uitleenartikelen

Hulpmiddelen zijn vanaf 1 januari 2013 ondergebracht in de Zorgverzekeringswet (ZVW) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Eenvoudige loophulpmiddelen zijn niet meer gratis, maar kun je tegen een kleine vergoeding huren. Pashouders van Omring betalen de eerste 6 weken niets voor de krukken, en de eerste 4 weken niets voor de rollators. Daarna bedraagt de huur van de krukken/looprekje is € 1,00 per dag en rollator € 2,50 per dag.

Voor de overige hulpmiddelen heb je een indicatie nodig. Het gaat dan om bijvoorbeeld bedverhogers (klossen), toiletstoelen, douchestoelen, toiletverhogers en rolstoelen op medische indicatie. Deze indicatie kan in de Omringwinkel gedaan worden. Jij, maar ook een mantelzorger, verpleegkundige of verzorgende kan een indicatie aanvragen.

Bezorgen of ophalen

Als je een product wilt lenen, dan kun je dit regelen bij een Omringwinkel bij je in de buurt of neem telefonisch contact op via 088 - 206 89 10. Je kunt je product ophalen in de Omringwinkel of laten bezorgen door Kersten Hulpmiddelen*. De uitleenartikelen worden binnen 24 uur bezorgd. Bedden, matrassen en tilliften worden gratis bezorgd. Artikelen die gemakkelijk te vervoeren zijn, haal je zelf op bij de Omringwinkel. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Ben je niet in staat langs te komen? Dan is bezorging in overleg mogelijk. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden.

* Let op: wanneer je een huurproduct (bijvoorbeeld elleboogkrukken) van Kersten Hulpmiddelen heeft, kun je deze niet inleveren in een van onze Omringwinkels.

Buiten openingstijden

Als je 's avonds of in het weekend een hulpmiddel met een medische indicatie (met uitzondering van krukken) nodig hebt, dan kun je bellen met Omring, tel. 088 - 206 89 10. Wij kunnen op zaterdag en zondag tot 12 uur (’s middags) opdracht geven het artikel bij je te bezorgen. Bel je na 12 uur, dan kan het pas de volgende dag worden bezorgd.

Bezorgen van hulpmiddelen in het weekend kan alleen als het een medische noodzaak is.

10% korting met je Omringpas

Heb je een Omringpas? Dan ontvang je 10% korting op alle artikelen in de Omringwinkel. 

Meer informatie

Omringwinkel

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker