Informatie

Bewindvoering

Soms is iemand niet meer in staat om zijn of haar financiële belangen goed te behartigen. Wettelijk gezien is er de mogelijkheid om de bezittingen van deze persoon onder bewind te stellen. Deze “onderbewindstelling” moet worden aangevraagd bij de kantonrechter, waarbij de kantonrechter een bewindvoerder benoemd. Deze bewindvoerder regelt dan de financiële zaken namens de onder bewind gestelde persoon. Vaak wordt dit traject als uiterste middel ingezet op het moment dat blijkt dat iemand niet meer wilsbekwaam is.

Wettelijke vertegenwoordiger

Een goed alternatief voor het benoemen van een wettelijke vertegenwoordiger, is het opstellen van een levenstestament. In dit levenstestament kunt u zelf aangeven wie uw wettelijke vertegenwoordiger(s) word(en) in de situatie dat u zelf niet meer in staat bent om over uw (financiële) situatie te beslissen. In het levenstestament kunt u heel veel zaken laten beschrijven, zodat u op deze manier toch zelf de regie houdt over uw eigen leven op het moment dat u hiertoe zelf niet meer in staat bent. Het levenstestament wordt opgesteld door de notaris en kan nu al worden opgesteld, in de hoop dat u het later toch niet nodig heeft.

Op de website van Hereditas staat meer informatie over bewindvoering en het levenstestament.

Heeft u vragen over dit onderwerp of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met John de Rooij tel. 06-20365467 of stuur een e-mail: john.derooij@hereditas.org

Neem contact op

Bel 088 – 206 79 99
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar omringpas@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker