Verkiezingsreeks: gemeente aan zet bij goed ouder worden

Verkiezingsdebat over het ouderenbeleid van de gemeente Schagen

Hoe seniorvriendelijk is Schagen? Is het fijn ouder worden in Schagen? Zijn er genoeg geschikte woningen voor de groeiende groep ouderen? Deze en nog vele andere vragen komen aan bod tijdens een verkiezingsdebat over het ouderenbeleid van de gemeente Schagen op woensdag 9 maart.

Het debat in Alpha Schagen (Loet 13, Schagen) is een initiatief van brancheorganisatie ActiZ, ouderenbond ANBO en zorgorganisatie Omring en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Er zijn politici aanwezig van diverse politieke partijen. Zij debatteren die avond over drie stellingen en er is ook ruimte voor discussie met en vragen uit het publiek. Frido Kraanen, lid Raad van Bestuur Omring, is gespreksleider op deze avond.

Wil je het debat in Schagen bijwonen? Dat kan! De zaal in Alpha Schagen is vanaf 19.00 uur open. In verband met de capaciteit is aanmelding wel noodzakelijk. Dat kan via https://www.actiz.nl/verkiezingsdebat-schagen-gemeente-aan-zet-voor-goed-ouder-worden of telefonisch met Thomas Oostlander, communicatieadviseur ActiZ, 06-82963697

Wat is er aan de hand?

In onze regio Noord Holland Noord behoort de gemeente Schagen tot een van de meest vergrijsde gemeentes in ons land en dat zal de komende jaren alleen maar verder stijgen.

De gemeente wil nu aandacht hebben voor de veranderende wensen van ouderen. Want als er nu wordt geïnvesteerd in goed ouderenbeleid, blijven ouderen langer vitaal en zullen ze minder snel een beroep doen op steun vanuit de gemeente of vanuit de zorg. Preventie door investeren in welzijn en wijken en het aanbieden van passende woningen is belangrijker dan ooit.

Het aantal zorgmedewerkers daalt, terwijl de zorgvraag groeit door de ouder wordende bevolking. Nederland staat voor de uitdagende opgave om de zorg voor ouderen toekomstbestendig te maken. De gemeente speelt daarin een cruciale rol. Onder de titel ‘Gemeente aan zet bij goed ouder worden’ houden ActiZ en ANBO samen met lokale partners een serie verkiezingsdebatten op verschillende locaties in het hele land.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker