Nieuws

Texelse zorgopleiding van start

Den Burg – Onlangs is de nieuwe Texelse Zorgopleiding van start gegaan. In samenwerking met het ROC Kop van Noord-Holland organiseert Omring een gepersonaliseerde BBL opleiding die leerlingen opleidt naar een zorgdiploma op MBO niveau 2, 3 of 4.

Katrijn van der Vlerk, regiomanager van Omring: ”Met de toenemende schaarste van zorgpersoneel realiseerden we ons dat we andere oplossingen moesten zoeken. De vijver van mensen met een zorgdiploma is op Texel inmiddels immers aardig leeg. Het zelf opleiden van mensen, ook van de overkant, biedt de mogelijkheid om de vraag naar goed zorgpersoneel op te gaan vangen. De lessen zullen op Texel plaatsvinden en dat is natuurlijk een groot voordeel”.

Het nieuwe van deze opleiding is dat de lessen geclusterd zijn in één groep, maar dat een ieder op het eigen niveau het vak van Helpende Zorg en Welzijn, Verzorgende IG of Verpleegkundige leert. Door samen te werken aan opdrachten wordt de theorie, op basis van verschillende thema’s gezamenlijk uitgediept. Vervolgens wordt steeds met de theorie in de praktijk op het ‘eigen’ niveau van de beroepsuitoefening geoefend om de vaardigheden te leren. Een jobcoach vanuit Omring zal hier ondersteuning bij geven.

De vorm van onderwijs is ‘praktijkgestuurd leren’ wat de aansluiting tussen de praktijk en het onderwijs verbetert. De persoonlijke leerlijn van de deelnemer is daarbinnen de leidraad: wat is nodig op de werkplek, wat past bij tempo en niveau van de leerling. De leerlingen krijgen een leerarbeidsovereenkomst en komen in dienst van Omring.

Katrijn van der Vlerk: “Door de opzet van deze opleiding in samenwerking met het ROC hopen we dat ook andere zorgaanbieders op het eiland gaan aansluiten en hun BBL leerlingen op Texel laten opleiden. Ook zoeken we aansluiting bij de Texel Academy om zo samen te werken met andere partijen op het eiland die zich bezig houden met opleiden en de huisvesting van leerlingen. Dit biedt veel kansen om Texel echt op de kaart te zetten als opleidings-eiland”.

Door op deze manier de opleiding aan te bieden, geeft het de ruimte om op verschillende momenten nieuwe leerlingen toe te laten in de opleiding (maximaal 4 x per jaar). Belangstellenden kunnen contact opnemen met de receptie van De Gollards of via www.werkenbijomring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker