Ouderen als levend billboard naast Hoorn CS

oudere als levend billboard bij Hoorn CS

‘Wij zitten op jou te wachten!’ 

Met deze boodschap wachtten een viertal ouderen donderdag 3 oktober van 16:00 tot 20:00 uur op aandacht van passerende jongeren bij het Centraal Station van Hoorn. In Schagen, Bovenkarspel en Den Helder hoopten andere senioren óók met smart op aanspraak in een bushokje. 

 

Op zoek naar medewerkers van de toekomst

Ze gingen aan de vooravond van de Nationale Ouderendag actief op zoek naar de zorgmedewerkers van de toekomst. Deze actie was onderdeel van de nieuwe arbeidsmarktcampagne van Omring en krijgt zaterdag 12 oktober een vervolg in de vorm van Omring’s Hangout. Die ouderen, dat waren acteurs, maar aan de vraag om aandacht was niets gespeeld.

Een loopbaan in de ouderenzorg is een maatschappelijk relevante keuze

Omring hoopt met de campagne jongeren een beeld te geven van het werken in de ouderenzorg. Als jongeren van GenZ zich oriënteren op een studie of baan, dan is de ouderenzorg een heel aantrekkelijke en bovendien maatschappelijk relevante keuze. Bij Omring kun je echt het verschil maken voor mensen, je doet er ertoe. En de ouderenzorg heeft jongeren zoveel te bieden. Innovatie, mensgerichtheid, impact maken en harten vullen. Senioren hebben jongeren iets te bieden en andersom. Daarom huurde Omring een aantal acteurs in die in de huid kropen van cliënten van Omring en vertelden zij op vier plekken wat er zo mooi is aan dat werk.

promotieposter Omring's hangout

Aankondiging: Omring’s Hangout in Hoorn op 12 oktober

De ouderen attendeerden jongeren ook op ‘Omring’s Hangout’ die zaterdag 12 oktober gehouden wordt op de parkeerplaats in het centrum van Hoorn, op de kruising van de Spoorstraat met de Gedempte Turfhaven. Hier kunnen jongeren op een laagdrempelige manier in gesprek gaan met senioren en ontdekken wat de ouderenzorg hen te bieden heeft. Bij de Hangout kunnen ze bijvoorbeeld luisteren naar ‘offline stories’, een ‘mental check-up’ krijgen met wijze levenslessen van ouderen, ‘DIY’ ontdekken bij ‘Oma weet raad’, ‘life hacks’ krijgen van ouderen en meerijden in de ontmoetmobiel. In een gesprek op het dakterras kunnen jongeren erachter komen of een loopbaan in de ouderenzorg iets voor hen is. Omring's Hangout is een evenement waar Omring bij hen solliciteert. Anders dan anders dus.

Zo komt de hangout er ongeveer uit te zien

Omzorgen door Omring

Bij Omring geloven we dat werken in de zorg veel meer is dan een baan. De zorg, die zit in je. Je betekent echt wat in het leven van andere mensen. En bij Omring hebben ze daar hun eigen ideeën over. We kijken anders naar onze medewerkers. En we kijken anders naar de zorg. Mensen staan centraal: ze zien de persoon achter de cliënt en ze gáán voor het vernieuwen van de zorg. Wat ze willen is dat mensen de zorg krijgen die bij ze past. Werk je bij Omring, dan krijg je alle ruimte voor je eigen inbreng en vakmanschap. Dat is Omzorgen bij Omring. 

stempel #omzorgen

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker