Omring en Vrijwaard herdenken en kijken vooruit in herdenkingsweek corona

Omring en Vrijwaard herdenken en kijken vooruit in herdenkingsweek corona

In de week van 22 juni kijken Omring en Vrijwaard terug op de coronaperiode en vooruit naar een toekomst zonder corona. Op dinsdag 22 juni zijn zij gestart met herdenkingsbijeenkomsten op vijf plaatsen verdeeld over de regio. Vanaf vandaag organiseren zij diverse activiteiten om weer samen naar de toekomst te kijken.

Herdenken
Omring en Vrijwaard herdenken de mensen die ze verloren zijn, staan stil bij de enorme druk die op de zorg en de zorgmedewerkers stond en bij alle beperkende maatregelen die veel verdriet hebben veroorzaakt bij zowel bewoners en hun naasten als medewerkers. Nu het aantal coronabesmettingen en het aantal ziekenhuisopnames afnemen, willen ze de tijd nemen om stil te staan bij wat ze hebben doorgemaakt het afgelopen jaar. Daarnaast kijken ze weer naar de toekomst.

Herdenkingsbijeenkomsten
Op dinsdag 22 juni startte de week met herdenkingsbijeenkomsten op vijf plaatsen. Deze waren emotioneel, maar ook hoopvol. Er werd stil gestaan bij de mooie momenten het afgelopen jaar. Zoals de enorme inzet, collegialiteit en samenhorigheid van medewerkers. De persoonlijke aandacht en rust die door het ontbreken van bezoek werd gevoeld. Maar ook de slagvaardigheid en eigen regie waarmee ze deze tijd samen te boven zijn gekomen. 

Waardering
Jolanda Buwalda, voorzitter Raad van Bestuur van Omring: "De steun en de waardering die we van heel veel mensen hebben gekregen was hartverwarmend. Uiteraard waren er soms ook frustraties en verdriet. Daar hebben we natuurlijk alle begrip voor, een goed gesprek en nabij zijn is daarin helpend."

Samen Verder
In de komende dagen zijn er vele activiteiten die in het teken staan van Samen Verder. Alle medewerkers, cliënten, bewoners, familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers zijn uitgenodigd en betrokken. Er zijn diverse activiteiten zoals een ijskar, optredens van artiesten en er is zelfs een busje op pad met bewoners voor een tour door hun bekende omgeving. Het is tijd voor de ontmoeting, Omring en Vrijwaard kijken vooruit.

Veerkracht en creativiteit
Fred Ter Meer, Directeur Wonen en Zorg: “Bijzonder om te zien was de enorme verbondenheid in deze periode. Naast alle ellende waren er ook mooie dingen in coronatijd. Zoals de veerkracht, positiviteit en creativiteit van onze medewerkers. Zo bedachten medewerkers bijvoorbeeld een praatkeet, waarin familieleden elkaar konden zien, in een gezellig ingerichte container.”

Onthulling beelden
Voor deze gelegenheid hebben Omring en Vrijwaard vijf beelden van elkaar ondersteunende handen laten maken door kunstenares Petra Flach van Bodycasting Nederland. Ze staan symbool voor de coronaperiode waarin iedereen de handen ineen heeft geslagen. Ook staan ze voor Samen Verder, het thema van deze periode. De afgebeelde handen zijn de handen van bewoners, cliënten en medewerkers. De beelden zijn tijdens de herdenkingsbijeenkomsten onthuld.

Toelichting bij foto: Onthulling van het beeld door de zorgcollega's Conny Stam, Marjan Hoogmoed, Thea de Boer en bewoner Hans Bethlehem. Hun handen hebben model gestaan voor dit beeld. De vijfde hand is van Femke Koerts, zij was niet aanwezig.

Banner herdenkingsweek

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker