Omring herstelafdeling van start in Noordwest Ziekenhuisgroep Den Helder

Vanaf vandaag worden de eerste cliënten opgenomen op de Omring herstelafdeling binnen de ziekenhuismuren van Noordwest, locatie Den Helder. Jolanda Buwalda, bestuurder van Omring: ‘We zijn heel blij dat we van start kunnen en dat is vooral te danken aan de enorme inzet van de medewerkers van Omring en Noordwest Ziekenhuisgroep.’

Vandaag vierden medewerkers en de eerste cliënten de officiële opening. Jurgen Sernee, lid raad van bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep: ‘Dankzij de nauwe samenwerking zorgen we er samen voor dat de cliënten weer snel en veilig naar huis kunnen’.

Voordelen

Noordwest levert de bedden en de faciliteiten, Omring levert de zorg en behandeling. Een groot voordeel van de Omring herstelafdeling is dat alle cliënten hetzelfde doel hebben: ze willen goed herstellen en zo snel mogelijk weer naar huis. Daar kunnen ze elkaar ook in stimuleren. De aanwezige expertise van Omring is hier ook volledig op ingericht.

Herstelafdeling

Afhankelijk van de situatie krijgen cliënten op de herstelafdeling behandelingen waar meerdere specialisten bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld door een specialist ouderengeneeskunde en/of andere behandelaren van Omring. Ook is er een sterke verbinding met de wijkverpleging. Zo bezoekt de wijkverpleegkundige van Omring indien nodig de patiënten op de herstelafdeling al in het ziekenhuis. Hiermee wordt een soepele en fijne overgang naar huis gerealiseerd en worden cliënten, mocht dit nodig zijn, ook thuis nog verder geholpen. Met de herstelafdeling hopen Omring en de Noordwest Ziekenhuisgroep er ook voor te zorgen dat mensen niet onnodig lang in het ziekenhuis blijven liggen. De herstelafdeling is ondergebracht op afdeling 3-Oost.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Omring herstelafdeling op www.omring.nl/herstelzorg

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker