Muzikale Omringers bijeen in Omring Orkest & Koor: ‘Het was zó gaaf!’

Foto van het hele Omring Orkest & Koor

Wat tien jaar geleden al een stille wens was, werd afgelopen zomer werkelijkheid. Na maandenlang repeteren, klonk in diverse Omringlocaties muziek van het Omring Orkest & Koor. 

Eigenlijk hadden manager zorg & bedrijfsvoering Petra Oudt en secretaresse Anja Houtman 10 jaar geleden al het idee om een orkest te beginnen. “Toen kwam het al aan bod, omdat we samen muziek speelden en meer collega’s met deze hobby kenden”, vertelt Petra. Het idee tot werkelijkheid brengen lukte destijds alleen niet. “Maar nu zeiden we ‘we gaan het gewoon doen!’ dus hebben we een oproepje gedaan.”

In no-time een groot orkest

En die oproep klonk als muziek in de oren. “In no-time hadden we een groep van bijna dertig muzikanten! Met ook nog eens een hele goede verdeling van instrumenten: van trombones tot baritons en klarinetten.” Daarnaast lieten ook de koorleden van zich horen. “Zo’n grote groep kun je alleen met een dirigent in goede banen leiden”, concludeerde Petra daarna. De organisatie werd professioneel aangepakt met dirigenten Thomas Geerts (orkest) en Laura Tesselaar (koor). 

Muzikaliteit binnen Omring

Hun dagelijkse functies als o.a. secretaresse, woonassistent, wijkverpleegkundige, leerling verpleegkundige, vrijwilligerscoördinator en projectleider ruilden de Omringers in voor die van orkest- en koorlid. Ze kwamen wekelijks bijeen om te repeteren. “We wisten vooraf natuurlijk niet wat het niveau was, maar vanaf de eerste dag zaten we op één lijn. Je hebt meteen een klik, want als je muziek speelt ben je kennelijk hetzelfde soort mens. Iedereen kwam met ideeën voor muziek. We deden het echt samen, dat vond ik zo leuk. En het is natuurlijk extra leuk om elkaar doordeweeks tegen te komen.”

Meedeinen tijdens de optredens

Die maandenlange muzikale investering had één doel: afgelopen zomer trad het orkest op bij Omringlocaties Rigtershof (Grootebroek), Gollards (Texel), Nicolaas (Lutjebroek) en Den Koogh (Den Helder). “Het was zó gaaf! De handjes gingen in elkaar om mee te deinen. De muziek was in het thema van musicals. We speelden ook Het Dorp van Wim Sonneveld, Do re mi van The Sound of Music, een Amsterdamse medley, Les Miserables, Brand new day en Bella Ciao van La casa de papel. We gingen dus meer de kant op van de pop-achtige musicals. Mensen vonden het prachtig!” 

Wanneer laat het Omring orkest & koor weer van zich horen?

Het Omring Orkest & Koor heeft nu een zomerstop. Er wordt gekeken in welke vorm het Omring Orkest & Koor volgend jaar verdergaat. Voor nu hebben we gelukkig mooie videobeelden. 

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker