Heeft u dezelfde zorg thuis nodig als u op een Omringlocatie zou krijgen, maar wilt u liever in uw eigen huis blijven wonen? Ook thuis kunt u in sommige gevallen gebruik maken van de zorg, verpleging, maaltijden en activiteiten van een Omringlocatie bij u in de buurt. Er zijn twee mogelijkheden: het Volledig Pakket Thuis en het Modulair Pakket Thuis.

Wat houdt Volledig Pakket Thuis in?

Met het Volledig Pakket Thuis (VPT) krijgt u intensieve zorg in uw eigen woning. De medewerkers van de dichtstbijzijnde Omringlocatie(s) zijn voor u 24 uur per dag bereikbaar. Hierdoor kunt u langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. U kunt rekenen op verzorging, verpleging, ondersteunende begeleiding en hulp bij het huishouden. Ook mag u deelnemen aan activiteiten en mogelijk kunnen maaltijden thuisbezorgd worden. Daarnaast krijgt u personenalarmering. In noodsituaties kunt u dan direct onze hulp inschakelen. De zorg wordt in VPT door één zorgaanbieder geleverd.

Wat houdt Modulair Pakket Thuis in?

Heeft u intensieve verzorging nodig, maar wilt u toch thuis blijven wonen? Het Modulair Pakket Thuis (MPT) is dan een mogelijkheid voor u. U ontvangt dan de zorg die u ook op een Omringlocatie kunt krijgen, maar u kunt in overleg met de wijkverpleegkundige van Omring bepalen welke onderdelen u wel en niet wilt. Bij een MPT kunt u zorg krijgen van diverse aanbieders. Het verschil tussen VPT en MPT is dat bij een mpt de zorgaanbieder niet voor uw maaltijden en huishoudelijke verzorging zorgt. U kunt kiezen uit:

  • verpleging
  • persoonlijke verzorging
  • begeleiding
  • Wlz-behandeling 
  • vervoer naar behandeling en/of begeleiding 
  • logeeropvang ter ontlasting van mantelzorgers

Wat zijn de kosten?

Voor het Volledig Pakket Thuis en het Modulair Pakket Thuis betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. De eigen bijdrage verschilt bij een MPT ten opzichte van een VPT. Voor meer informatie over de hoogte van de eigen bijdrage kunt u een proefberekening maken via www.cak.nl. De zorg wordt bekostigd via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Meer informatie over kosten en vergoedingen

Zo regelt u het

Voor zowel het Volledig Pakket Thuis als Modulair Pakket Thuis heeft u een indicatie nodig. Vanuit de gestelde indicatie heeft u recht op een bepaald budget. Vanuit dat budget kunt u kiezen waar u wel en geen gebruik van wilt maken, mits u binnen het door het zorgkantoor gestelde budget blijft. Voor het aanvragen van een indicatie kunt u terecht bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ)  via 088 - 789 1330. Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Wij helpen u graag! Neem contact op met Omring: tel. 088 - 206 89 10 of service@omring.nl.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl