Mevrouw Dantuma en collega Dennis van HulpThuis

"Heerlijk: een opgeruimd huis, ook als je het niet meer alleen kan."

“Ik heb artrose en ben inmiddels 76 jaar; het lukt mij niet meer om mijn huis helemaal op orde te houden. Gelukkig heb ik recht op huishoudelijke ondersteuning vanuit de gemeente. Ik heb gekozen voor HulpThuis. Op deze manier krijg ik hulp bij het op geruimd en schoon houden van mijn huis.”

Aan het woord is mevrouw Dantuma uit Den Helder. Het lappen van de ramen of eens goed stofzuigen bijvoorbeeld lukt haar niet meer alleen. “Zonder HulpThuis zou mijn huis nu een rommeltje geweest zijn.”

Maar dat hoeft dus niet, want elke week komt Dennis Langeveld (46) mevrouw helpen met huishoudelijke taken. “Ik ben niet van de thuiszorg; HulpThuis doet dus niets aan persoonlijke verzorging, maar biedt ondersteuning bij het schoonmaken en opgeruimd houden van de woning. Hierdoor kan mevrouw Dantuma zelfstandig thuis blijven wonen. Als ik op maandag kom, bespreken we samen wat er moet gebeuren”, vertelt Dennis. “We kijken naar wat wij samen kunnen oppakken en wat ik van haar overneem.”

Nuttig én gezellig

Zowel voor Dennis als voor mevrouw Dantuma gaat het eigenlijk niet alleen om het verrichten van de huishoudelijke taken. “We vinden het ook heel gezellig”, zeggen ze allebei. Dennis maakt in de ochtend schoon bij Omringlocatie Westhoek, en via HulpThuis is hij werkzaam in de wijk. “Ik leer de mensen echt kennen en het is heel fijn als je iets kunt betekenen voor iemand met wie je ook een band hebt opgebouwd.” Ook mevrouw Dantuma is heel blij dat ze elke week hetzelfde gezicht over de vloer krijgt. “Dennis komt altijd iets eerder en dan drinken we eerst koffie. Vervolgens zorgen we samen dat het huis weer netjes is en ondersteunt Dennis mij bij de taken die ik niet meer alleen kan uitvoeren. Echt ideaal. Ik zou niet anders meer willen!”, aldus mevrouw Dantuma.

HulpThuis

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker