Debby Maas (51), bewoonster van Omringlocatie Lindendael, geniet elke week volop van een ritje op de duofiets met vrijwilliger Tom Snoeij (43). “We praten over van alles, zien veel en genieten volop van de natuur,” zegt Debby.

Vrijwilliger Tom maakt wekelijks met bewoners van Lindendael een rit op één van de twee aanwezige duofietsen. “Debby staat me elke vrijdagmiddag klokslag één uur op te wachten,” zegt Tom. “Ze staat echt te trappelen, wil dolgraag op pad.” De twee fietsen altijd dezelfde route naar de binnenstad van Hoorn: langs het IJsselmeer, door het Julianapark (‘daar mag je eigenlijk niet fietsen, maar dat doen we toch’) en weer terug via de Roode Steen, waar steevast een kopje koffie wordt genuttigd. “Je ziet de seizoenen veranderen. In de winter van 2018 lagen er grote ijsschotsen in het IJsselmeer en nu varen er allerlei bootjes. Dat is mooi om te zien.” zegt Debby. Debby is in de ban van de natuur. “Ik houd van alles wat groeit en bloeit,” zegt ze. “Soms stappen we even af om een bloem vast te pakken of er even aan te ruiken. Vooral fluweelzachte bloemen vind ik prachtig.”

Vrijwilligers

Tom geniet net zoveel van de wekelijkse fietstocht als Debby. “Het werk als vrijwilliger is voor mij bijzonder waardevol,” zegt Tom. Het bezorgt me veel plezier en een goed gevoel over mezelf. Het is fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen. De waardering en dankbaarheid die je ervoor terugkrijgt, zijn niet in woorden uit te drukken.”

Om de dag een wandeling

“Ik kan niet goed stilzitten,” zegt Debby. “Naast het fietsen maak ik om de dag een wandeling, met een andere vrijwilliger, werk in het restaurant van Lindendael. En ook help ik mee in de linnenkamer.” “Het is mooi om te zien hoe Debby binnen Lindendael haar weg heeft gevonden,” zegt Tom. “Ze is relatief jong en graag bezig. Ik merk dat ze het fietsen echt nodig heeft. De buitenlucht, de beweging en de aanspraak doen haar zichtbaar goed. En mij ook. Een ritje op de duofiets, daar worden we allebei blij van.”

Ook vrijwilliger worden?
Wilt u iets voor een ander doen? Bijvoorbeeld een wandeling maken, hulp bij het boodschappen doen, koken, een praatje maken of een kopje koffie drinken. Omring zoekt vrijwilligers die iets willen doen voor ouderen die thuis wonen of op een van onze locaties wonen. Het aantal uren is bespreekbaar en samen zoeken we graag naar een passende invulling. Neem contact op via 06 – 53 98 94 11 of mail naar alies.zwaan@omring.nl