Verpleegkundig team Omring klaar voor opening hospice Het Tweede Thuis in Westerland

Hospice het Tweede Thuis

Hospice Het Tweede Thuis in Westerland opent deze week de deuren.

Een oude stolpboerderij is omgebouwd tot een liefdevolle plek waar mensen hun laatste levensdagen kunnen doorbrengen. 
De professionele zorg is in handen van het verpleegkundig team van Omring, ondersteund door ruim honderd vrijwilligers. Tijdens open dagen op 5 en 6 augustus is iedereen uit de buurt welkom om te komen kijken bij Het Tweede Thuis.

In het hospice is ruimte voor zes gasten. Een stolpboerderij aan de Westerlanderweg is er grondig voor verbouwd, met één doel voor ogen: het moest een vertrouwde plek worden voor inwoners van de Noordkop. “Als het thuis niet langer gaat, moet het hospice zoveel mogelijk als je thuis voelen”, vertelt Omringer Esther de Kort, die coördinator van het hospice is. “Er is een warme aankleding, geen ziekenhuisachtig gebeuren. Mensen hebben hun eigen appartement met het mooiste schilderij: ze kijken uit over het Amstelmeer.”

Tekst gaat verder onder de foto.

De huiskamer van Het Tweede Thuis

De gasten in het hospice geven zelf invulling aan de laatste dagen van hun leven. Als zorgprofessional is het een eervolle taak om daarin te ondersteunen, vertelt Esther. “Het is heel mooi om daar onderdeel van te zijn, op zo’n intiem moment. Je verdient het om net zoveel liefde te ontvangen als je sterft als dat je geboren wordt.”

Nu al trots op de vrijwilligers!
Een belangrijke taak in Het Tweede Thuis is weggelegd voor vrijwilligers. Afgelopen weken meldden zich maar liefst 130 vrijwilligers aan. “We wonen hier in een hechte gemeenschap waar mensen wat voor elkaar over hebben, dat is heel mooi”, verklaart Esther trots over de vele aanmeldingen. “Zij zijn écht het fundament, zonder vrijwilligers geen hospice.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Tweede Thuis teamfoto

“Als zorgvrijwilliger word je goed opgeleid en ondersteun je onze verpleegkundigen in de zorg.” Het verpleegkundig team wordt beschikbaar gesteld door Omring. “Omring vindt het belangrijk dat we nabije, professionele zorg kunnen bieden aan een hospice. Zorg die past bij de laatste wensen van de mensen en die aansluit bij de vrijwilligers. We zijn met acht verpleegkundigen en één coördinator. De rest wordt allemaal gedaan door vrijwilligers: de boodschappen, de tuin, de administratie.”

Open dag op 5 en 6 augustus
Op zaterdag 5 augustus (13:00-16:00 uur) en zondag 6 augustus (10:30 – 16:00 uur) zijn er open dagen bij Het Tweede Thuis. Kom gerust even langs om een indruk te krijgen van de locatie. Adres: Westerlanderweg 11 in Westerland. Parkeren kan bij Lutjestrand.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker