Omring organiseert informatiebijeenkomst over wonen met zorg in Koggenland

De Berkenhof in Berkhout

Omring heeft in Berkhout diverse aanleunwoningen beschikbaar voor mensen die zorg in de nabijheid nodig hebben. Daarnaast opent in Spierdijk een nieuwe woongroep voor mensen met een vorm van dementie.

Iedereen die meer wil weten over wonen met zorg in de gemeente Koggenland is van harte welkom op de informatiebijeenkomst op zaterdag 25 november tussen 10.00 en 12.00 uur bij Omringlocatie De Berkenhof in Berkhout.

Bezoekers krijgen informatie over wonen in Snijdersveld (Obdam), De Oever (Spierdijk) en De Berkenhof (Berkhout). Daarnaast vertellen zorgconsulenten over de persoonlijke zorgarrangementen: de ondersteuning die Omring op maat aanbiedt met zorg, diensten en producten die aansluiten bij ieders persoonlijke situatie.

Aanleunwoningen in Berkhout
Aangrenzend aan Omringlocatie De Berkenhof in Berkhout staan 32 aanleunwoningen. Deze woningen wijst Omring toe aan mensen die zorg in de nabijheid nodig hebben, maar ook de wens hebben om zelfstandig te blijven wonen. “Er is een aantal woningen beschikbaar en deze zijn helemaal naar eigen smaak in te richten, net zoals thuis”, vertelt Marissa Beers, waarnemend Manager Wonen met Zorg bij De Berkenhof. “Het fijne is dat er altijd hulp dichtbij is. De bewoners van de aanleunwoningen kunnen voor professionele zorg rekenen op zorgprofessionals van De Berkenhof. Als ze dat willen kunnen ze ook gebruikmaken van gemakken bij De Berkenhof, zoals de maaltijdarrangementen en diverse gezellige activiteiten die georganiseerd worden.”

 

"Het fijne is dat er altijd hulp dichtbij is"

 

Nieuwe woongroep voor mensen met dementie
Omringlocatie De Oever in Spierdijk is gespecialiseerd in dementiezorg. Er zijn kleinschalige woongroepen met een gezamenlijke huiskamer en keuken. “We hebben er net een nieuwe woongroep bij in De Oever, waardoor er vijf woonplekken beschikbaar komen voor mensen met een vorm van dementie”, legt Marissa uit. “De locatie is prachtig geworden! Het is ingericht in mooie, warme kleuren. Er zijn weliswaar nieuwe meubels, maar uiteraard wel aangepast aan oudere mensen met een vorm van dementie.”

Praktische informatie
De informatiebijeenkomst is op zaterdag 25 november tussen 10.30 en 12.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur) bij de Berkenhof. Vooraf aanmelden is niet nodig. Na de bijeenkomst zijn er mogelijkheden om een rondleiding te krijgen bij De Oever en De Berkenhof. Parkeren kan aan de Willem Claijstraat in Berkhout. De bijeenkomst is in het restaurant, bereikbaar vanaf de parkeerplaats via de ingang bij de aanleunwoningen.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker