Nieuwe rolstoelbus Omring Den Koogh feestelijk in gebruik genomen

Rolstoelbus in Den Koogh

Vrijwilligers René Kooij en Jack van de Burg zijn dolblij met de nieuwe leaserolstoelbus. De afgelopen twee jaar hebben zij hun uiterste best gedaan om de bus rijklaar te krijgen. Donderdag 11 april was het zover.

Na een feestelijke inwijding is de nieuwe rolstoelbus van Omring Den Koogh klaar voor gebruik. Alle chauffeurs kregen uitleg hoe de nieuwe bus werkt. Omring zette René en Jack in het zonnetje. Daarna was het tijd voor koffie met een petit four voor de deelnemers van de dagbesteding en de chauffeurs.

Omring gebruikt de bus voor het halen en brengen van deelnemers van de dagbesteding. Daarnaast wordt de bus gebruikt voor activiteiten en ritjes van en naar al de Omringlocaties in Den Helder. Volgens José Geense, teammanager dagbesteding, is dagbesteding meer dan alleen een plek om de dag door te brengen. “Het is een plek om een fijne dag te hebben en anderen te ontmoeten. Deelnemers spelen gezellig samen een spelletje, genieten van een bak koffie, luisteren naar muziek of werken in de tuin”, aldus Geense. 

Mensen doen zo nieuwe sociale contacten op en onderhouden die. De deelnemers wonen allemaal nog zelfstandig thuis. "Vrijwilligers halen de mensen op met de bus en brengen hen ook weer thuis”, zegt Geense.

Het is een plek om een fijne dag te hebben en anderen te ontmoeten

Chauffeurs gezocht

Omring zoekt nog steeds vrijwilligers die als chauffeur op de bus willen werken. Zij maken het mogelijk dat de bewoners van onze locaties de deur uit komen en leuke dingen doen. Chauffeurs krijgen een rijtest door een erkende rijschool. Zo nodig levert Omring maatwerk dat op de vrijwilliger toegesneden is. “Vrijwilligers staan over het algemeen gelukkiger in het leven. Het levert iemand voldoening op om iets voor een ander te betekenen”, vindt Tanja Den Bak, teammanager Vrijwilligers. Heb je tijd over en wil je nuttig en zinvol vrijwilligerswerk doen en hou je ook nog van autorijden, meld je dan aan bij Omring Den Koogh!

Lees meer over vrijwilligerswerk bij Omring

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker