Locatie Gollards op Texel breidt uit

Gollards, Texel

Omring wil er alles aan doen om Texelaars en hun familie en mantelzorgers zo prettig mogelijk oud te laten worden, in lijn met de landelijke ontwikkelingen.

Daarom viert Gollards twee openingen in de eerste week van oktober: ‘wijkkamers’ om tijdelijk te verblijven voor bijvoorbeeld mensen die na ontslag uit het ziekenhuis nog wat moeten aansterken. En Omring viert de opening van de dagbesteding voor mensen die behoefte hebben aan een leuke en zinvolle dag en meer onder de mensen willen zijn.

 

Wijkkamers
Het gaat om acht ‘wijkkamers’ voor tijdelijk verblijf op de begane grond van de locatie Gollards, in vleugel ‘De Kaap’. Mensen kunnen hier dus aansterken na een ziekenhuisverblijf, maar mensen die een korte tijd bij Gollards willen logeren omdat hun mantelzorger bijvoorbeeld op vakantie gaat of even op adem wil komen, zijn ook van harte welkom. Dit heet ook wel ‘respijtzorg’.

Doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, ontstaat vaker de wens om tijdelijk op een zorglocatie te kunnen verblijven. Soms verlaten mensen bijvoorbeeld het ziekenhuis, maar zijn ze nog onvoldoende hersteld om zich helemaal zelfstandig thuis te kunnen redden. Voor die situaties wil Omring oplossingen bieden. Eerder was deze vorm van kort verblijf al in Den Helder mogelijk.

 

Ook viert Gollards de opening van de dagbesteding
Dagbesteding Hollewal en ’t Oppertje gaan samen verder in de Gollards. De nieuwe naam zal op 4 oktober tijdens de feestelijke opening bekend gemaakt worden. Dagbesteding is voor mensen die behoefte hebben aan een leuke en zinvolle dag en meer onder de mensen willen zijn. Maar ook om familie, vrienden en verwanten af en toe te ondersteunen en ze een dag(deel) niet te belasten met de zorg en begeleiding. Dagbesteding is bedoeld voor mensen met een WMO of WLZ indicatie.

Bent u nieuwsgierig naar de dagbesteding in de Gollards en wilt u zelf de sfeer komen proeven? Dan bent u van harte welkom tijdens de opening op woensdag 4 oktober van  16.00 tot 18.00 uur. U wordt ontvangen in de Gollards aan De Zes 12 in Den Burg. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Ontzorgen
Katrijn van der Vlerk, manager van Gollards: “We zijn ontzettend blij met onze uitbreidingen. De periode van renovatie komt hiermee echt tot een eind. We kunnen nu  familie en mantelzorgers nog meer (tijdelijk) ontzorgen. Tijdens een kort verblijf in één van de wijkkamers in Gollards kunnen onze cliënten rekenen op persoonlijke begeleiding, verzorging en verpleging op maat, inclusief eten en drinken. En dat geldt in feite ook voor onze dagbesteding: ook hier krijgen cliënten alle persoonlijke aandacht die ze verdienen. 

Meer informatie
De eigen huisarts blijft tijdens het verblijf in de wijkkamers verantwoordelijk en de geplande zorg wordt geboden vanuit de thuiszorg. Terugkeer naar huis blijft na verblijf in de wijkkamers het uitgangspunt. Er ontstaat geen voorrang op de reguliere wachtlijst om te komen wonen in de Gollards. Meer weten over de wijkkamers of de dagbesteding in Gollards? Neem contact op met de zorgconsulenten van Omring via 088 – 206 82 06 of mail naar zorgconsulent@omring.nl

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker