Kom langs tijdens de open dag bij Den Koogh op vrijdag 6 oktober

Den Koogh

“Er is veel moois te ontdekken in Den Koogh”, zegt Nataly Bakrac, locatiemanager van Omringlocatie Den Koogh in Den Helder. Daarom is er een open dag op vrijdag 6 oktober van 14.00 tot 17.00 uur.

Iedereen is welkom om binnen te stappen en de woonzorglocatie te komen bekijken. “Afgelopen jaren hebben we ons best gedaan om Den Koogh in een nieuw jasje te steken. Het zou zo mooi zijn als mensen dat zelf komen zien en ervaren.”

Tijdens de open dag is de tuin omgetoverd tot theetuin, waar een high tea geserveerd wordt met Helderse lekkernijen. Bezoekers krijgen een rondleiding langs de appartementen en studio’s. Den Koogh beschikt over twee dagbestedingslocaties, waar mensen uit de buurt kunnen kijken. Diverse behandelaren, de wijkverpleegkundige en de zorgconsulenten staan klaar om alle vragen te beantwoorden. Ook kunnen bezoekers meedoen aan een gezondheids- en rollatorcheck.

“Generaties lang hebben mensen uit Den Helder meegemaakt dat hun naasten in Den Koogh kwamen”, vertelt Nataly. “Er is dus veel verbondenheid met Den Koogh en toch zijn mensen positief verrast als ze hier nu binnenstappen. Of het nu gaat om een cliënt, oud-medewerker of mantelzorger. Het valt mij op dat veel mensen onder de indruk zijn en dat hoop ik ook met de open dag te bewerkstelligen.”

Van wonen tot logeren
De zorgprofessionals in Den Koogh zijn gespecialiseerd in complexe somatische zorg, de zorg en behandeling van chronische lichamelijke ziektes. Mensen die langdurige complexe zorg nodig hebben, kunnen in Den Koogh komen wonen. Daarnaast is een deel van de zorg ingericht op een tijdelijk verblijf op de revalidatie- of herstelafdeling. Ook logeerzorg is een mogelijkheid bij Den Koogh. Logeerzorg wordt ingezet wanneer bijvoorbeeld de mantelzorger op vakantie gaat.

Eén van de Omring Advies- en Behandelcentra bevindt zich in Den Koogh. Er werken behandelaren zoals de fysio- en ergotherapeut, logopedist, psycholoog en diëtist. Daarnaast is er dagbesteding voor mensen die niet op de locatie wonen. “Als je thuis woont kun je ook naar Den Koogh komen om de dag te beleven, waarbij je kunt genieten van het lekkere eten.” Het restaurant is dagelijks geopend voor mensen van buitenaf die een gezonde maaltijd mee willen eten.

Trots!
“Het is een hele gave en bijzondere plek om te zijn en ik ben trots dat ik daar deel van mag uitmaken”, zegt Nataly ten slotte. “Het gaat niet om de grote tuin of een nieuw interieur. Het gaat om de mensen, zij zijn de ziel van het gebouw. Bij Den Koogh zetten we grote stappen met twee doelen voor ogen: hoge kwaliteit van zorg blijven leveren én een plek zijn waar werk- en woonplezier voorop staat.”

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker