Gezonde maaltijden met lokale producten voor Texelse ouderen

Omring en I Love Texel slaan handen ineen voor gezond aan tafel op Texel

Omring en I Love Texel zijn een samenwerking aangegaan voor het gebruiken van lokale producten ten behoeve van de maaltijden voor bewoners van de woonzorglocaties op Texel en voor de thuiswonende ouderen die gebruik maken van Tafeltje Dekje.

I Love Texel is het platform voor Texelse producten en producenten en zorgt voor een structurele verbinding tussen de Texelse zorg en de lokale boeren. Voeding speelt een belangrijke rol bij gezondheid en preventie van ziekten. Eten en drinken is met name essentieel voor kwetsbare doelgroepen waarbij ook risico op ondervoeding voorkomt. Het aanbieden van goed lokaal eten heeft een positief effect op gezondheid en het welbevinden. De samenwerkende partijen willen hier ook onderzoek naar gaan doen.

Het eerste assortiment lokale verse producten wordt inmiddels geleverd aan de keuken van Gollards. De leveringen worden stap voor stap uitgebreid zodat nog meer producten van Texelse bodem in de maaltijden verwerkt kunnen worden. Verder wordt er op de woonzorglocaties meer aandacht besteed aan het verhaal achter de maaltijd, zoals de boer, het gewas, de beesten, het landschap en de seizoenen.

Foto-onderschrift: als dank voor het harde werken in de drukke zomerperiode ontvingen alle medewerkers op Texel namens Omring een I Love Texel pakket. Het eerste pakket wordt hier door Jaco en Kim van I Love Texel uitgereikt aan de koks van Gollards (Theo Kemper en Dirk Witte).

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker