Burgemeester Michiel Pijl overnacht bij Omring-locatie Sweelinckhof

Overnachting burgemeester Pijl

Maandag 22 juli mochten we een heel bijzondere logé verwelkomen op locatie Sweelinckhof namelijk de nieuwe burgemeester van Medemblik, Michiel Pijl. Op 26 september 2023 werd hij benoemd tot burgemeester en om de gemeente Medemblik op een zo divers mogelijke manier te leren kennen logeert burgemeester Pijl op 17 verschillende locaties binnen de gemeente. Dit keer de eer aan Omring-locatie Sweelinckhof in Wognum.

Aan inwoners van de gemeente Medemblik deed burgemeester Pijl de oproep om hem iets van de gemeente te laten zien en een slaapplek te bieden. Zo streek zijn matras al neer in de kantine van de lokale voetbalvereniging en sliep hij in een Westfriese molen. Dit keer mocht hij zijn luchtbed thuislaten. Op locatie Sweelinckhof was een privékamer voor hem gereserveerd met uitzicht op het gemeentehuis.

“Ik ben elke dag goed gemutst”

Overnachting burgemeester Pijl

Na een uitgebreide rondleiding maakte hij kennis met Henk Akkerman van de cliëntenraad en maakte hij een bezoekje bij bewoners dhr. Appel en mevr. Hijstek. Met veel interesse vroeg Burgemeester Pijl hen naar waar zij zijn opgegroeid, wanneer zij in Sweelinckhof zijn komen te wonen en hoe ze de zorg ervaren. Er kwamen foto’s tevoorschijn en mevrouw Hijstek nam meteen van de gelegenheid gebruik om zichzelf voor te dragen voor een lintje. Want zoals zij zelf aangaf ‘ik ben elke dag goed gemutst’.

Na een fijne kennismaking met de zorg en een ontbijtje toe nam burgemeester Pijl dinsdagochtend weer afscheid nam van de collega’s en bewoners van Sweelinckhof.

Hallo, hoe kan ik u helpen?

Chat met een medewerker