Bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. Zeker naar mate u ouder wordt, is bewegen niet meer altijd vanzelfsprekend. Onderzoek toont aan dat bewegen helpt om gezond en vitaal te blijven. Daarom heeft Omring de Fitheidstest ontwikkeld. De Fitheidstest maakt u bewust van het belang van bewegen en geeft u inzicht in het functioneren van uw eigen lichaam.

Fitheidstest

De Omring Fitheidstest bestaat niet alleen uit een fysieke test, maar ook uit vragen rondom uw eigen gezondheidsbeleving, persoonlijk advies én begeleiding. Zo krijgt u inzicht in het functioneren van uw eigen lichaam en kunt u direct het persoonlijke advies van de Omring fysiotherapeut in praktijk brengen tijdens twee sessies fysiofitness.

In de Fitheidstest wordt uw uithoudingsvermogen gemeten met behulp van een wandeltest. Uw uithoudingsvermogen is in grote mate belangrijk voor uw weerstand en vitaliteit. Ook wordt in de Fitheidstest gekeken naar uw kracht- en spierfunctie. Met de jaren neemt dit af. Verloren kracht is op latere leeftijd lastig om weer terug te brengen. Uw kracht wordt gemeten door middel van twee testen. De eerste test meet de kracht in uw armen. De tweede test meet uw beenspierkracht. Deze test laat ook zien of u meer risico heeft om te vallen.

Fitheidstest

Inhoud Fitheidstest

  • Intake op basis van Positieve gezondheid: in de eerste stap kunt u thuis een (online) vragenlijst invullen. Deze vragenlijst is gericht op Positieve Gezondheid. De uitkomsten van deze vragenlijst worden meegenomen in uw persoonlijke advies.
  • Fitheidstest: Eerst worden uw persoonlijke kenmerken, die een relatie hebben met uw gezondheid en vitaliteit, in kaart gebracht. Hierbij kunt u denken aan: gewicht, lengte, leeftijd en bot- en spiermassa. Vervolgens wordt uw uithoudingsvermogen en uw kracht gemeten.
  • Persoonlijk advies: u ontvangt na afloop van de Fitheidstest direct een persoonlijk advies. Dit advies is gebaseerd op de voorgaande twee stappen.
  • Twee sessies fysiofitness: na het persoonlijke advies wordt een afspraak gemaakt voor twee kennismakingsessies fysiofitness met een Omring fysiotherapeut. In deze sessies gaat u daadwerkelijk aan de slag met het gekregen advies.

Kosten

De Fitheidstest bestaat uit een vragenlijst, de fitheidstest en twee sessies fysiofitness die u onder begeleiding van een Omring fysiotherapeut volgt. U betaalt voor de Fitheidstest:

Met Omringpas             € 59,00
Zonder Omringpas       € 75,00

Bent u verzekerd bij Univé?

Dan kunt u de kosten van deze Fitheidstest declareren als u een aanvullende Thuiszorgpolis van Univé heeft. Univé wil als coöperatieve verzekeraar meer bieden dan alleen een verzekering voor als u ziek wordt. Zij willen graag hun leden helpen meer regie te krijgen op hun gezondheid en leven. Daarom kunt u de Fitheidstest van Omring volledig declareren bij Univé. De Omring Fitheidstest kost u in dit geval niets.

Overige verzekeringsmaatschappijen

Bent u aanvullend verzekerd? Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden de Fitheidstest vanuit het aanvullende pakket. Informeer bij uw verzekering of dit ook voor u geldt.

Locaties Fitheidstest

De Omring Fitheidstest wordt gehouden op de volgende Omringlocaties:

  • Nicolaas, Azealaan 18 in Lutjebroek
  • Lindendael, Koepoortsweg 35 in Hoorn
  • Den Koogh, Drs. Bijlweg 4 in Den Helder

 

Maak een afspraak of meer informatie?

Voor vragen of het maken van een afspraak belt u naar 088 - 206 79 99 of stuur een mail naar service@omringpas.nl.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl