Tijdens deze workshop leggen wij de focus op wat u kunt doen waardoor u het beste om kunt gaan met uw klachten. Wij helpen u uw levensstijl aan te passen en geven u handvaten om actief aan de slag te gaan met het verbeteren van uw gezondheid. Het draait hierbij niet om wat er allemaal niet goed gaat, maar om het versterken van het geen wat wel goed gaat. . U leert hoe u uzelf kunt aanpassen aan een veranderende omgeving en ouder worden.

Wat is positieve gezondheid?

Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op uw ziekte of aandoening, maar op uzelf, uw veerkracht en zaken die uw leven betekenisvol maken. zes dimensies van Gezondheid Centraal: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Met deze brede benadering leert u om zowel met de fysieke, emotionele als sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Het allerbelangrijkste wat u leert is dat u zelf de regie in handen heeft.

Meer informatie en persoonlijke test

Positieve gezondheid

Inhoud workshop

De trainer, met ervaring in Positieve Gezondheid, helpt u inzicht te krijgen in uw eigen gezondheidsbeleving. Samen kijkt u hoe u een stap vooruit kunt zetten in uw positieve gezondheid en een verbetering te bereiken. Door inzicht te creëren in uw eigen gezondheid bent u beter in staat om regie te nemen. U leert omgaan met tegenslagen van het ouder worden. De workshop bestaat uit twee delen van twee uur.

Deel 1: ervaren wat u kan en waar u voor staat

In het eerste onderdeel van de workshop wordt het begrip Positieve Gezondheid uitgelegd. Daarnaast krijgt u praktische en herkenbare voorbeelden over hoe u hiermee om kunt gaan. Onder begeleiding van de trainer gaat u aan de slag om uw eigen Positieve Gezondheid in kaart te brengen met behulp van het Spinnenwebmodel. Vervolgens wisselt u in tweetallen ervaringen uit met andere deelnemers. Aan het einde van het eerste deel krijgt u praktische tips en tricks waar u thuis mee aan de slag kunt gaan.

Deel 2: delen van ervaringen en inzichten

Na twee weken vindt het tweede deel van de workshop plaats. Het tweede deel van de workshop staat in teken van het delen van ervaringen en inzichten die u de afgelopen weken heeft opgedaan. U laat aan de hand van uw Spinnenwebdiagram zien welke uitdagingen u voor u heeft en wat u al in praktijk gebracht heeft. De trainer coacht u om gewenste acties uit te voeren en vol te blijven houden. Het delen van (herkenbare) ervaringen met andere deelnemers stimuleert u om actief aan de slag te gaan met uw gezondheid en de rol die uzelf hierin kan spelen.

Voordeel met uw Omringpas

De workshop Positieve Gezondheid bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur inclusief een korte koffiepauze. De workshop Positieve Gezondheid kost:

Met Omringpas           € 45,00

Zonder Omringpas      € 65,00

Bent u verzekerd bij Univé

Dan kunt u de kosten van deze workshop declareren als u een aanvullende Thuiszorgpolis van Univé heeft. Univé wil als coöperatieve verzekeraar meer bieden dan alleen een verzekering voor als u ziek wordt. Zij willen graag hun leden helpen meer regie te krijgen op hun gezondheid en leven. Daarom kunt u de workshop Positieve Gezondheid van Omring volledig declareren bij Univé. De workshop Positieve Gezondheid kost u in dit geval niets.

Overige verzekeringsmaatschappijen

Bent u aanvullend verzekerd? Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden deze cursus vanuit het aanvullende pakket. Informeer bij uw verzekering of dit ook voor u geldt.

 

Aanmelden of meer informatie?

Wilt u meer informatie over uw Positieve Gezondheid? Wij vertellen u hier meer over Positieve Gezondheid!

Voor vragen of om u aan te melden kunt u contact met ons opnemen via 088 – 206 79 99  of via service@omringpas.nl.

Neem contact op

Bel 088 - 206 89 10
Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers via de live chat

Nu chatten

Chat momenteel offline

U kunt ook een mail sturen naar service@omring.nl