Vorig jaar zomer, op 76-jarige leeftijd, kreeg mevrouw Beintema een beroerte. Haar rechterkant raakte verlamd en een intensief revalidatietraject volgde. Na acht weken werd mevrouw ontslagen uit het revalidatiecentrum. Omdat ze slecht ter been en onstabiel was, bracht teruggaan naar haar eigen woning risico’s met zich mee. Mevrouw Beintema kon dankzij personenalarmering van Omring na een revalidatietraject weer fijn terug naar haar eigen huis in Hoorn.

“Mijn drie kinderen wonen wat verder weg en als ik ten val kom, zijn zij niet in de buurt om mij te helpen. Als ik al een telefoon binnen handbereik zou hebben. Toen kwamen zij met het voorstel van personenalarmering.”

Het personenalarm van Omring is een kleine knop die om de hals of als armband gedragen kan worden. De zender staat altijd in connectie met een intercomkastje dat aangesloten wordt op een (mobiele) telefoonlijn. De gebruiker van het alarm mag zelf kiezen of er in geval van nood een familielid of bekende te hulp schiet of dat het systeem wordt aangesloten op de opvolging van Omring. In dat geval is er 24 uur per dag, zeven dagen per week, een professionele hulpverlener beschikbaar.

Personenalarmering

Mevrouw Beintema koos voor de opvolging van Omring. En daar is ze maar wat blij mee, want ze heeft in één jaar tijd al drie keer gebruik gemaakt van de personenalarmering. “De eerste keer was ik gevallen. Ik kon namelijk enkele meters zelf lopen. In de ochtend liep ik met behulp van een stok naar de badkamer en weer terug naar de slaapkamer om mij aan te kleden. Vervolgens liep ik naar de keuken - waar mijn rolstoel stond - en ging ik op een dag toch onderuit.”

Alarmcentrale is altijd bereikbaar

Mevrouw Beintema drukte op de knop die zij om haar nek droeg en onmiddellijk kreeg zij via de intercom respons van de alarmcentrale. Zij vertelde dat ze was gevallen en niet meer zelf kon opstaan. Binnen een mum van tijd waren de medewerkers van Omring bij haar thuis. De andere twee keren had zij een ongelukje in de badkamer waarbij ze ook hulp nodig had. “Zelfs vanuit de badkamer konden ze mij horen via de intercom. Zo fijn!”

Zonder het alarmsysteem had mevrouw Beintema niet meer zelfstandig kunnen wonen. “Ik ben er zo blij mee. Ik voel me veilig omdat ik weet dat er altijd iemand bereikbaar is die mij kan helpen, wat er ook gebeurt. Ik zou het iedereen die wat instabiel is aan willen raden. Het neemt zoveel zorg en onrust weg. En waarom zou je het niet doen? Dat zendertje ziet niemand en je voelt niet dat je het draagt!”

Wijkverpleegkundige Bianca Stosz werkt dagelijks met ouderen die gebruik maken van personenalarmering en zij ziet dat het systeem veel rust bij de ouderen brengt. “Ze voelen zich veilig in hun eigen omgeving, omdat ze weten dat er altijd iemand bereikbaar is om hen te helpen in geval van nood. Ze voelen en gedragen zich zekerder. Daarnaast neemt het een hoop zorg weg bij de kinderen en/of naasten. Ook zij zijn ervan verzekerd dat er altijd hulp binnen handbereik is.”

Heeft u vragen over personenalarmering van Omring of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 - 206 8910. U kunt ook mailen naar service@omring.nl. Wij helpen u graag verder!

Direct online aanvragen